Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezek a szerkesztőség abszolút kedvenc nyári receptjei az oldalról

Megkértem néhány kollegám, gondolják végig, mit esznek/főznek nyáron legszívesebben, ők pedig választottak hozzá egy receptet az oldalról. Ez a mi listánk!

Nyáron az ember addig dúskál a zsenge, friss és színes alapanyagokban, ameddig csak teheti, így egész más lehet egy lista a téli, más a nyári kedvencekről. Megkérdeztem néhány kollegám, ki mit főz vagy eszik legszívesebben ilyenkor, és ezeket a válaszokat kaptam, nyilván nosaltys receptlinkekkel:

Ágota, sales

Anyukám zöldbablevese, bármennyit meg tudok enni belőle, akár napokig is. Sajnos pont ugyanolyan recept nincs a Nosalty-n, de ez hasonló:

Tamás, videós

Ha nyár, akkor grill, ha grill akkor meg nyilván pljeskavica. Mondjuk mi nem pont így szoktuk csinálni, de ez majdnem olyan:

Rami, marketing

Mindig ezt a citromos csirkés tabbouleh receptet veszem elő, ha nem tudom, mit főzzek. Nyáron kifejezetten szeretem, hogy citromos a saláta is és a hús is:  

Norbi, fejlesztés

Amióta megvan ez a sajtosroló-recept, azóta minimum 5-6-szor csináltam meg. Családi összejövetel vagy meccs mellé, akármikor, amikor snackre szomjazom:

Dávid, videós

Bár nem pont így csinálom, de a nyár legalapabb kajája a padlizsánkrém! Jó hidegen, friss zöldségekkel, ropogós bagettel. Hamarosan csinálok is egyet, és feltöltöm a legtutibb receptet! :D

Noémi, sales

Én ezt a vietnámi üvegtészta-salátát szoktam elkészíteni Nemes Nóra Dacotától – elég sűrűn:

Gábriel, újságíró

Nyáron nagyon leveses vagyok, nagyon sok krémlevest, hideg gyümölcslevest és zöldségleveseket eszem. Az egyik kedvenc a minestrone, és nyáron olcsóbbak hozzá az alapanyagok: 


 

Juci, újságíró

Nálam a tonhalsaláta egész évben megy. Egy tonhalkonzerv, valami salátaféleség, ruccola vagy fejes, némi sajt, leginkább mozzarella, paradicsom, só-bors, főtt tojás és pici citrom. Jó, oké, én durumtésztát is szoktam belekeverni, masnit vagy pennét.

Gréti, kreatív szerkesztő

A lecsót szeretem nyáron a legjobban – ebben a formában, libamájjal isteni, de mehet helyette szűzpecsenye is!

Andris, főszerkesztő

Spenótos tészta. Télen-nyáron megcsinálom, mert én tudom a világon a legjobban :DDD Viccet félretéve TÉNYLEG így van, és fontos, hogy nyáron hagyjuk másnak a gyorsfagyasztott spenótokat, csak frisset vegyünk. Teljes kiőrlésű fusillivel és zabtejszínnel is szuperül működik – már ha szempont ilyenkor a beach body is.

Anna, újságíró

A nyár egyik gasztrocsúcspontja számomra az, amikor Anyukám boszorkánykonyhájában elkezd fortyogni a sárgabaracklekvár. Friss vajas kenyérre kenve az igazi.

Dorina, sales

Határozottan a húsleves, nagyon nehezen viselem azokat a vasárnapokat, amikor nem jutok hozzá :D Az anyukámé és a nagymamámé a kedvencem, olyan gyerekkori emlékeket idéz fel bennem, amikor összegyűlt a család.
Ez volt az első étel is, amit megtanultam elkészíteni, azóta is a specialitásaim közé tartozik :D Nem teljesen ugyanolyan, mint ez a recept, mert én gombát nem szoktam tenni bele, de hasonló:

ÉS NÁLATOK MI A KEDVENC ILYENKOR, NYÁRON? :)

...ezeket a cikkeket is nézd meg!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Tue, 2017-07-11 21:41

Nalunk a nyari kedvencek: lecso, toltott paprika, fott kukorica, dinnye. Ugyan egesz evben arulnak paprikat, paradicsomot, kukoricat meg dinnyet, de julius vege-augusztus eleje kornyeken kinyit egy piac, ahol sajat termesztesu zoldseg-gyumolcs arusitas van. Par ev alatt olyan ismert lett, hogy a szezon vege fele, mar itt is csak "muanyagokat" arulnak, mert kifogy a sajat es rendelniuk kell valahonnan utanpotlast.