Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeken a repülőjáratokon elbúcsúzhatunk a mogyorótól

Újabb légitársaságnál tiltották be a mogyoró árusítását, ami sokaknál allergiás reakciót válthat ki a repülőgépeken.

Betiltja a földimogyoró árusítását járatain az EasyJet. A brit fapados légitársaságnál azután döntöttek így, hogy korábban a Qantas, a Southwest Airlines, a Lufthansa és a British Airways is hasonló lépést tett. Az EasyJet arra kéri az utasait, hogy ők se hozzanak fel a gépeikre mogyoró tartalmú ételeket, mert azok is veszélyesek lehetnek a mogyoróallergiásokra.

Az utasoknak továbbra is jelezniük kell indulás előtt az ételérzékenységüket, mivel a repülőket nem tudják teljes mértékben mogyorómentesíteni. Sajnos volt már arra példa korábban, hogy egyetlen csomag mogyoró felbontása miatt egy utas rosszul lett az utastérben, ezért a gépnek meg kell szakítania az útját. 

Egy 2017-es tanulmány szerint az Egyesült Államokban minden tizedik embernek van valamilyen ételallergiája, az egyik leggyakoribb pedig a mogyoróallergia. Egy másik vizsgálatból az is kiderül, hogy a repülős vészhelyzetek 2,2 %-át allergiás esetek okozzák.

A mogyoró betiltásával azonban nem mindenki ért egyet. Nem meglepő, hogy a termelőket és a forgalmazókat zavarja a légitársaságok döntése. Szerintük például az is elég lenne, ha az allergiás utasok üléseit letörölhetnék a beszálláskor.

Ezeket olvastad már?

via 24 CNN

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!