Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeket a dolgokat soha ne vedd használtan

Hiába környezetbarát és olcsó, ha használtcikket veszel, azért van, amit nem érdemes másodkézből beszerezni.

Sokkal olcsóbb és környezettudatosabb dolog használtan vásárolni, mint újonnan, de vannak olyan termékek, amiket nem ajánlott, sőt, akár kifejezetten veszélyes is lehet másoktól venni. Az alábbi eszközöket inkább ne használtan vásárold.

Matracok és kárpitozott bútorok

Azon túl, hogy az ember nem szívesen fekszik olyan matracra, ahol más éjszakákon keresztül izzadt (és ugyanez vonatkozik a sokat használt kárpitozott bútorokra is), az ilyen eszközök veszélyesek lehetnek azért is, mert ágyi poloskák vagy poratkák is rejtőzhetnek bennük. Mindegyiktől nehéz megszabadulni, de az ágyi poloska jelenléte még kifejezetten kellemetlen is tud lenni, hiszen a csípése fájdalmas és viszkethet is. Lehet, hogy nagyon nehéz lemondani arról az antik székről, ha egyszer fillérekért dobnák utánad, de jobban jársz, mert drágább lesz a rovarirtás, mintha eredetiben vásárolnád meg.

Kiságy, bölcső

Az nem is kérdés, hogy ha baba érkezik a családba, nagyon sokat lehet azon spórolni, ha a ruhákat és a játékokat használtan veszed, főleg azért, mert a gyerekek nagyon gyorsan kinőnek mindent. A kiságyak azonban rizikósak, egyrészt szintén a matrac miatt, másrészt pedig azért, mert sorra szigorítják a rájuk vonatkozó szabályozásokat, ami azt jelentheti, hogy a régebbiek nem éppen a legbiztonságosabbak.

Gyerekülés

A gyerekülés is olyan, újonnan drágának tűnő eszköz, amit célszerűnek gondolhatsz használtan venni, pedig nem érdemes: ugyanaz a helyzet ezzel is, mint a kiságyakkal, folyamatosan biztonságosabbá teszik, a régi darabok pedig veszélyesebbek lehetnek. Sőt, egy használt ülés már lehet, hogy megsérült egy korábbi balesetben, ami meggyengíthette az anyagát akkor is, ha nem látszik rajta külső sérülés. Ha olyan eszközt vásárolsz, aminek fő célja a biztonság, azt soha ne használtan vedd meg.

Fürdőruha és alsónemű

Lehet, hogy a legtöbb embernek egyértelmű, de azért akad, aki még ezt is használtan vásárolná – inkább ne tedd, ha van rá lehetőséged. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy milyen anyagok érintkeznek az intim testrészeiddel, extrém esetben még akár komoly fertőzést is összeszedhetsz.

Sminkek és kozmetikai termékek

Ez is egyértelműnek tűnhet, de azért érdemes leszögezni: más használt, lejárt kozmetikumait nem érdemes magadra kenned. Nemcsak azzal lehet probléma, hogy ezek a termékek általában már közeli lejáratúak, hanem azzal is, hogy különböző fertőzéseket kaphatsz el tőle. Biztos nem hangzik túl jól a herpesz vagy a kötőhártya-gyulladás. Ugye?

Ezeket láttad már?

Címlapkép: Getty Images

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!