Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeket jobb, ha tudod az első babás nyaralásod előtt - csak semmi kőbe vésett terv!

Miután megszerezte a kellő rutint a babázásban, előbb-utóbb minden újdonsült anyukában elkezd motoszkálni a gondolat: el kellene utazni valahová...na de hogy?

Úgy hiányzik egy kis fürdőzés, napozás, séta a vízparton, vacsora egy hangulatos kis étteremben. Biztos, hogy a baba is élvezné. Bár tisztában vagyunk a várható nehézségekkel, bátran nekivágunk…

És igazunk is van! Bárhogy is alakul, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részünk.

Ha az „Érdemes elindulni egy ilyen pici babával?” és a „Biztos, hogy menedzselni tudom majd a dolgokat?” kérdésekre már többször adsz magadnak pozitív, mint negatív választ, nekivághattok. Ha bababarát szállodát választasz, akkor kiskád, etetőszék, utazóágy kipipálva. Ha a rokonokhoz ruccantok le a Balatonra, akkor nincs menekvés. Jobb lesz, ha apa jó előre részletes tervrajzot készít arról, hogyan lehet a csomagtartó minden egyes négyzetcentiméterét a legoptimálisabban kihasználni. A babás nyaralás ugyanis a pici szempontjából felér egy költözéssel!

Menni, menni… de hová? Talán a régi idők szép emlékei vezettek minket mindhárom gyermekünkkel a Balatonra. Először 16 hónapos, másodszor 11 hónapos, harmadszor pedig 5 hónapos babával kerekedtünk fel, hogy elvigyük őket életük első nyaralására. A kettecskén két óra alatt megtett út a gyerekek számának növekedésével egyre hosszabbnak bizonyult. Hol ezért kellett megállnunk, hol azért. Hol az egyik sírt, hol a másik. Minden kreativitásomat be kellett vetnem, hogy túllendüljünk a nehéz pillanatokon.

Először azt hittem, hogy kivételes eset, ha egy baba nem alussza végig az autóutat. Aztán már egy fél órácska szunyókálásnak is nagyon tudtam örülni. Amíg egyetlen babaülésre volt szükségünk, elfértem hátul, az én pici lányom mellett. Könnyebb volt szórakoztatni, bábozni, mesekönyvet nézegetni. Aztán amikor már csak az anyósülésen jutott nekem hely, egy egész szatyornyi játékkal ültem be a kocsiba, hogy mindig újabb meglepetéssel rukkoljak elő. CD, relaxációs zene és ki tudja még mi minden...

A legemlékezetesebb pillanat minden nyaralásnál a megérkezés pillanata a végehossza nincs út végén. Amikor úgy éreztem, bárcsak otthon maradtunk volna… Aztán megláttuk a szobánkat, a szálloda kertjét a játszótérrel és a gyerekmendencével, és új erőre kaptunk. Igen! Istenien fogjuk érezni magunkat! Még akkor is, ha a kicsit megcsípi egy darázs. Vagy beleborul a csónakból a tóba. Vagy elrontja a gyomrát. Még így is megéri!

Murphy törvényének érvényesülése a babás nyaralásoknál:

  • A „nagy dolgok” sohasem a szálláshelyen vagy annak környékén történnek. Legvalószínűbb előfordulási helyek: étterem, tengerpart, hajókirándulás, repülőtér, autópálya – legalább fél órányira az első pihenőtől.

  • A pelenkázó táskában található pelusok száma mindig eggyel kevesebb, mint kellene. Ilyen esetekben a beszerzési források (bolt, másik anyuka) elérhetőségének esélye ritkán haladja meg a 0%-ot.

  • Csemeténk sohasem akkor alszik el, amikor mi számítunk rá. Hiába reménykedünk abban, hogy ebéd után elindulva végigalussza majd az autóutat. Arra viszont bizton számíthatunk, hogy élete első delfin-show-ján elszunyókál…

  • Nincs babás nyaralás olyan esemény nélkül, ami először fordul elő a praxisunkban. Ha eddig nem kellett sebet fertőtleníteni és kötözni vagy lázkúpot használni, a nyaralás alatt jó eséllyel megtehetjük majd.

  • Mindig az a program sikerül a legjobban, ami egyáltalán nem volt tervbe véve. A napokkal előre lefoglalt kirándulás napján biztosan hajnalban ébred, nyűgös és fáradt lesz...Persze ha az esti sétánk során véletlenül egy zenés utcai produkcióba botlunk, ne csodálkozzunk, ha késő estig ropják majd a táncot azok az apró lábacskák…

...ezeket is olvasd el!


Még több hasonló cikk itt: facebook/anyaszoba

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!