Ezeket a pontokat minden nap takarítsd a lakásban

6+1 bónusz trükk a rendezettebb, tisztább és illatosabb lakásért - ha ezeket a helyeket pár perc alatt minden nap letakarítod, sokkal kellemesebb lesz hazaérkezned otthonodba!

Bármennyire is megvan a bevett takarítási rutinod, ami szerint végighaladsz a lakáson, hogy tip-top formában tartsd, mégis marad 6 dolog, amit nem hagyhatsz egy hétig várakozni. Sőt, egy napig sem – kivéve, ha éppen éves szabadságodat töltöd vagy ágynak döntött egy betegség. Minden nap szentelj egy pár percet a lakás ezen részeinek, hogy tisztább, üdébb legyen otthonod!

1. Mosatlan edények és mosogató tál

Ne hagyd a mosogatóban az edényeket, ismered a mondást: ma örömmel, holnap körömmel. Ha van mosogatógéped, indíts be egy mosást, még ha nem tudod teljesen megtölteni, akkor is pakold be, vagy mosd el kézzel a koszos edényeket. Itt még nincs vége, a kiürült mosogatótálat mosószeres szivaccsal dörgöld át és öblítsd le, egy jó nedvszívó ruhával pedig töröld át a környezetét.

2. Konyhapult

Napi pár gyors áttörlés távol tartja tőled a: “hú, de koszos a konyhám” érzést!

3. Fürdőszobai csap

Valószínűleg te sem szeretsz reggel az esti fogmosás kiköpött maradékával szembesülni... legjobb, ha minden használat után átöblíted a csapot!

4. Konyhakő

Miért van ennyi teendő a konyhában? Mert ebben a helyiségben vagyunk a legtöbbet, itt használjuk az eszközöket leggyakrabban, és IGEN, itt jelennek meg először a nemkívánatos rovarok, ha hanyagoljuk a takarítást. Ha nem főzöl minden nap, nem kötelező felmosni, de egy gyors morzsaösszesöprés nemcsak a konyhádat, az egész lakásodat tisztábban tartja, és nem hordod tovább a koszt a lábadon máshová.

5. Ágynemű

Nem kifejezetten takarítási feladat, de ha minden nap, miután kikelsz az ágyból, elrámolod az ágyneműt vagy beveted az ágyat, akkor nagyon jó lesz egy rendezettebb lakásképre hazaérkezned a munkából. Ez a kis erőbefektetés nem csak szebb, de tisztább küllemet is kölcsönöz otthonodnak!

6. Éjjeliszekrény

Egy kis plusz, ami nagyon is számít. Töröld át, portalanítsd a fejedhez legközelebbi szegletet naponta. Gondolj bele, hány órát töltesz a közelében, tehát megéri! Ha napokig hagyod porosodni az éjjeliszekrényedet, azt alvás közben mind te fogod beszívni.

+1 trükk: macskaalom

Ha tartasz otthon cicát, akkor tudod, mennyire sokat számít a napi alomtakarítás: megszűnik a kellemetlen szag, és nem hordod szanaszéjjel a lábaddal az almot sem.

via: apartmenttherapy.com

...és ezeket olvastad már?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!