Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezeket süti és főzi Katharosz az ünnepekre - készüljünk vele a karácsonyra

Az adventi időszakban néhány szakácsunk meséli el, hogy néz ki náluk az ünnepi készülődés. Most Katharosz mesélt nekünk arról, hogyan várják ők a karácsonyt.

Örömmel teszek eleget a felkérésnek, és szívesen osztom meg az ünnepi készülődésemmel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A karácsony nálunk gasztronómiai szempontból is kiemelt ünnep, így mindig ügyelek rá, hogy időben átgondoljam, mit mikorra és milyen mennyiségben fogok elkészíteni.

Ételeim minőségével és változatosságával mind a családom, mind pedig a vendégeink tetszését igyekszem maximálisan elnyerni. Mivel a sütés-főzés nálunk az ünnep elmaradhatatlan kelléke, így november végére általában összeáll a fejemben a karácsonyi menüsor, majd ezt követően látok neki a hozzávalók beszerzéséhez.

Hogy mi minden kerül majd idén az ünnepi asztalra? Felsorolok néhányat a finomságok közül!

A klasszikus halászlé és az azt kísérő rántott hal, az elmaradhatatlan töltött káposzta, a különféle sültek, saláták és húslevesek adják a főételek nagy részét.

Főételek Katharosztól karácsonyra:

A falatka aprósütemények, a mákos és diós bejgli, a mandulás gyümölcskenyér, a minilinzerek, a zserbógolyó és a gesztenyekocka édesítik a hangulatot.

Édességek Katharosztól:

Míg az olyan sós sütemények, mint a sajtos rúd és a borzas papucs, gondoskodnak róla, hogy a vendégekkel való beszélgetések közben is legyen megfelelő ropogtatni való.

A sütés-főzésnek nagyjából másfél héttel karácsony előtt kezdek neki, és egészen szilveszter napjáig végigkíséri az ünnepeket. Majd elfelejtettem: nálunk jó hagyománya van a bólé készítésének is, amit bő 2-3 héttel az év vége előtt szokásom összeállítani.

Katharosz sós finomságaiból:

Ami teljessé teszi az ünnepi hangulatot számomra, az a lakás feldíszítése színes égőkkel, fenyőágakkal, illatos gyertyákkal, figurákkal, lógó csecsebesékkel és sok minden mással. Ezek adják a tökéletes ünnepi élményt, így nemcsak ízekben, de otthonom látványában is megadom a karácsonynak járó tiszteletet. A dekorálást már az adventi időszakban kezdem, és szenteste nyeri el végleges, meghitt formáját.

Remélem, a fenti sorokat olvasva más is kedvet kap ahhoz, hogy ízekben gazdaggá tegye a karácsonyt önmaga és családja számára!


Üdvözlettel,
Katharosz

...és ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!