Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezen a cuki listán kipipálhatod, amit már megtettél a környezetvédelemért

Rendkívül hasznos útmutató készült a fenntartható életmódhoz a Hannabi jóvoltából. Remek ötletek és csodaszép illusztráció, ha zöldebben tervezed az idei éved.

A műanyagmentesség és a fenntartható életmód szerencsére egyre nagyobb fókuszt kap, és fokozatosan a mindennapok fontos diskurzusává lép elő. Az, hogy a környezetbarát megoldásokat válasszuk életünk minden területén, a legfontosabb célkitűzések egyike, közös ügyünk.

Tapasztalataim szerint sokakat az rémiszt el, hogy mennyi mindent kellene napi szinten másképp csinálnunk a mikrokörnyezetünkben, vagy csak egyszerűen nem tudjuk, mik az első lépések, hogyan fogjunk hozzá. 

Az apró, kis változtatások életvitelükben egész nagy eredményeket vonnak maguk után. Ehhez nyújt most rendkívül hasznos és egyben humoros formában segítséget a Hannabi friss kiadványa, amit egyszerűen letölthet bárki. A Zöld Bakancslista névre hallgató kiadvány egy olyan zöld útmutató, ami havi szinten ad ötleteket arra, miként élhetsz fenntarthatóbb módon, és ahogy a készítők is mondják, a javasolt bakancslistás teendők közül épp annyit fogadhatsz meg az életedben, amennyi jól esik. A zero waste életvitel az igazán könnyen teljesíthető feladatoktól a húzósabb teendőkig terjed, mégis könnyed és szórakoztató formában tálalja a lehetőséget, így igazán izgalmas utazás részeseivé válunk, ha rászánjuk magunkat a változásra. 

Ahogy írják a bemutatkozóban, januárban az előkészítés és felkészülés fázisa zajlik, ezt követően a belső és külső energiák okos felhasználása, mint a rezsicsökkentés fontossága kerülnek terítékre, áprilisban pedig a vízzel foglalkoznak. Májustól pedig a vásárlási szokásokban mélyülhetünk el, de szó lesz a a nyaralásról és a közlekedésről is, zöld megközelítésben. 

A Hannabi eredetileg családbarát, hosszú távra kialakított, környezettudatos kanapékat készít. Friss kalauzukban most tengernyi ötletet találunk, hónapról hónapra okos teendőket listázva. Amin végigmentünk, vicces módon kipipálhatjuk, mintha csak naplóznánk a zöld cselekedeteinket. 

A tematikus rendezésű havi tervezeteket egyelőre az év első felére készítették el, a csodás illusztrációkért pedig Csordás Levente és Tompa Bori feleltek. 

Ezeket olvastad már?

Címlapkép:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!