Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezen (is) múlik, hogy milyen egy férfi szexuális élete

Egy tanulmány kimutatta, hogy azok a férfiak, akik élénk szexuális életet élnek, milyen személyiségjegyekkel rendelkeznek.

Az ausztráliai Queenslandi Egyetemen körülbelül 3000 heteroszexuális férfi és 1500 heteroszexuális nő bevonásával végeztek kutatásokat, amelyek a személyiségjegyek és a szexuális élet közötti összefüggéseket vizsgálták.

Milyen típusú férfiakra buknak leginkább a nők?

A kutatók 5 fő személyiségjegyet vizsgáltak: extrovertáltság, barátságosság, lelkiismeretesség, szorongás és nyitottság a tapasztalatszerzésre. Ezek a tulajdonságok az 5 fő tulajdonságként is ismertek, amelyek a közelmúltban végzett kutatások szerint fontos kategóriák lehetnek, ugyanis segítségükkel jól jellemezhető a legtöbb ember.

„A történelem során a különböző személyiségekből fakadó előnyök segítették a férfiakat és a nőket a munkájukban, a sportban, a művészi önkifejezésben, az erőforrásaik biztosításában és végső soron a túlélésükben. Arról azonban keveset tudunk, hogy milyen személyiségjegyek befolyásolják az utódnemzést.” - nyilatkozta Dr. Stephen Whyte, a tanulmány társszerzője.

A kutatás során azt tapasztalták, hogy a nőkhöz képest a férfiak esetében a szexuális élet és az utódnemzés esélye sokkal inkább függ a személyiségjegyektől. Azok a férfiak, akik extrovertáltabbak, lelkiismeretesek, érzelmileg stabilak, azonban kevésbé kellemes a modoruk, élénkebb szexuális életet élnek A nőknél ezzel szemben az egyedüli személyiségvonás, ami a szexuális élet gyakoriságára hatással volt az a nyitottság.

A vizsgálat azon része, amely azt kutatta, kinek lehet nagyobb eséllyel gyereke, az erősen extrovertált, de mégis titokzatos férfiak, és a barátságos nők végeztek az első helyen.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!