Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért engedd, hogy azt egyen a gyerek, amit akar

Egy friss kutatásból kiderült, jobb, ha megengedjük a gyereknek, hogy azt egye, amit akar, és nem erőltetünk rá semmit az étkezéssel kapcsolatban. 

Egy 5 éven át tartó amerikai vizsgálatból kiderült, hogy a szülői elvárások miatt lesznek válogatósak a gyerekek. A kutatók öt éven keresztül figyelték meg 300 gyereknek és azok szüleinek étkezési szokásait. Ezek alapján próbálták kikövetkeztetni, miért lesznek egyes fiatalok válogatósak, míg mások „mindenevők”. A vizsgálatban a létminimumon élő családok gyermekeinek étkezési szokásait mérték fel, majd a kutatók a résztvevőket kérdőívek kitöltésére kérték.

A gyerekeket aszerint osztották csoportokba, mennyire válogatósak, mikor étkezésre kerül a sor. A gyerekek 15 %-a kifejezetten finnyásnak bizonyult. Egyébként ezek a résztvevők szinte egyáltalán nem ettek zöldséget, és nem fogadtak el olyan ételeket, amiket korábban nem kóstoltak.

A május 26-án megjelent tanulmány szerint azok a gyerekek bizonyultak a leginkább válogatósnak, akiktől olyankor is megkövetelték, hogy egyenek, amikor ahhoz nem volt kedvük, vagy azok, akiknek szigorúan felügyelték, mikor mit esznek, illetve korlátozták a fogyasztási szokásait. Sokkal kevésbé voltak finnyásak azok, akiket csak nagyon minimálisan instruáltak evés közben, és soha nem kényszerítették őket arra, hogy olyankor is egyenek, amikor nem kívánták az ételt.

Mivel a kutatók több éven keresztül követték a gyerekek étkezési szokásait, így az is kiderült számukra, hogy sajnos a finnyás gyerekek nem növik ki ezt a rossz szokásukat a későbbiekben sem.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!