Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért fog Will Smith és több ezer ember az utcán éjszakázni

Elgondolkoztál már azon, milyen lehet a csontig hatoló hidegben a szabad ég alatt, az utcán aludni? Will Smith erre szeretné felhívni a figyelmet, vedd észre te is!

A színész december 7-én mesét olvas fel azoknak, akik vállalják, hogy az éjszakát a szabadban töltik, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az egész világot érintő hajléktalanságra.

Mese a fagyos utcán

A World's Big Sleep Out nevű kampány keretén belül a világ 50 nagyvárosában szerveznek figyelemfelkeltő megmozdulásokat a hajléktalanokért. Ehhez csatlakozik Will Smith is, aki december 7-én éjjel mesét olvas fel, és egyben adományozásra buzdítja az embereket. A cél 50 millió dollár összegyűjtése.

„Egy éjszakára az utcákon, ikonikus helyszíneken alszunk a szabad ég alatt, hogy világszerte szolidaritást vállaljunk a hajléktalanokkal és a rászorulókkal” – olvasható a The Big Sleep Out weboldalán.

Az egész világon körülbelül 100 millióan élnek az utcán, mert a háború, vagy természeti katasztrófa miatt elveszítették az otthonukat, vagy egyszerűen azért, mert annyira szegények.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The World's Big Sleep Out (@worldsbigsleepout) által megosztott bejegyzés,

Más hírességek is csatlakoznak

De nemcsak Will Smith, hanem kolléganője, Helen Mirren is részt vesz a decemberi adománygyűjtő rendezvényen, aki szintén felolvas majd egy esti mesét. A színész a New York-i Times Square-en, Mirren a londoni Trafalgar téren lesz. De más nagyvárosok is csatlakoztak: többek között Chicago, Madrid és Los Angeles is részt vesz az adománygyűjtésben.

A befolyó adományokat jótékonysági szervezeteknek adják majd, és a hajléktalanok megsegítésére fordítják. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki nem szeretné tétlenül nyugtázni, hogy emberek fedél nélkül élnek.

Alapítványok, akiknek az adományaidat adhatod

Menhely Alapítvány

Van Esély Alapítvány

Magyar Vöröskereszt

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Oltalom Karitatív Egyesület

Itthon is segíthetsz!

De nem kell a világ nagyvárosaiban élni ahhoz, hogy jól ismerjük a hajléktalanság fogalmát, és akár minden egyes nap szembesüljünk a ténnyel: sokan az éjjelt nem pihe-puha ágyban töltik. Ma már nemcsak Budapesten, hanem a vidéki városokban is egyre több hajlék nélkül maradt emberrel találkozhatunk.

Te is segíthetsz a hajléktalanokon azzal, hogy az itthoni szervezeteket támogatod az adományoddal, valamint azzal is, hogy egy-egy utcán élőnek ételt veszel, hálózsákot és meleg holmit adsz. Minden rászorulón nem segíthetsz egymagad, de ha ahelyett, hogy elfordítod a fejed, inkább segítesz, a példádat pedig mások is követik, együtt emberéleteket tehetünk elviselhetőbbé. Ne légy rest cselekedni! 

Ezeket olvastad már?

via

Címlapkép: Facebook

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!