Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért ne takard le a nyilvános vécé ülőkéjét WC-papírral

Eddig mindig vécépapírral kibélelt deszkával próbáltál meg védekezni a fertőzések ellen?  

Eleve nem szeretünk nyilvános vécékre járkálni, mert ki tudja, ki volt benn utoljára, és különbenis, legszívesebben mindenki a saját vécéjét használja. Van azonban, amikor a hólyagunk erősebb nálunk – vagyis bizonyos szempontból pont, hogy gyengébb – , így nincs más választásunk, minthogy bemerészkedjünk egy nyilvános vécére.

Ilyenkor igyekszünk semmihez nem hozzáérni, van, aki a kilincset is megpróbálja könyökkel működtetni, és sokan guggolva végzik a dolgukat. Aki viszont nem bírja a kényelmetlen testtartást arra a néhány másodperce sem, az sokszor vécépapírral igyekszik megoldani a problémát. Ilyenkor következik fél tekercs papír legurigázása, majd a teljes ülőke vastagon letakarása. Ez egyrészt nem szép dolog környezetvédelmi szempontból sem, ráadásul nem is ér semmit. 

Nem véd a fertőzésektől

Legalábbis a fertőzések elkerülésében biztosan nem segít ez a módszer. A baktériumok, kórokozók ugyanis minden gond nélkül képesek arra, hogy áthatoljanak a papírrétegen, hiszen egészen kicsi méretűek, de ha ez nem így lenne, akkor sem működne a trükk, hiszen maga a vécépapír is tele van baktériummal.

Egy olyan helyiségben, ami nem steril, azaz vannak benne baktériumok és vírusok, azok viszonylag szabadon mozognak a térben. Ettől persze nem kell megijedni, hiszen a mosogatószivacsunkon elvileg 200-1000-szer annyi kórokozó van, mint egy átlagos vécéülőkén. Ha azonban ezekkel minél kevésbé szeretnénk érintkezni, akkor marad a guggolásos módszer, ami ugyan nagyon fárasztó, de ha egyáltalán kibírjuk, akkor tegyük meg – a magunk és a fák védelmében.

Egy dolog, ami tényleg használ: a helyes kézmosás!

Ami sokkal fontosabb a nyilvános vécék használatakor, az a már unásig hajtogatott alapos kézmosás. A fertőzéseket ugyanis nem attól kapjuk el, hogy bőrünkre kerül néhány kórokozó, hanem attól, hogy a kezünkkel a szánkhoz, orrunkhoz segítjük őket, ahonnan aztán könnyen bekerülnek a testünkbe.

Ezeket láttad?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!