Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért NE tedd a hűtő ajtajába a tejet!

Egyáltalán nem mindegy, hogy melyik polcra milyen étel kerül a hűtőben. Ha legközelebb rendszerezünk, a következő tanácsokat tartsuk szem előtt!

A hűtő belsejében más hőmérséklet van a különböző polcokon, így az éttermek konyháin a következő módszert alkalmazzák: azokat az ételeket, amiket nem kell főzni, a legfelső polcra helyezik, az alsóbb polcokra pedig aszerint kerülnek az alapanyagok, hogy melyiket, milyen hőmérsékleten kell megfőzni. Ez alapján a legalsó polcon kapnak helyet például a nyers húsok.

Tuti módszerek a rendszerezésre:

1. Legfelső polc: maradék főtt ételek, italok, főzés nélkül ehető ételek, mint például joghurt, sajt, felvágottak.

2. Alsóbb polcok: nyers hozzávalók a főzéshez.

3. Ajtó: Az ajtó a hűtő legmelegebb része, úgyhogy a profik csak a fűszereket és szószokat javasolják ide. Tejet, tojást, amik leggyakrabban az ajtóba kerülnek, nem itt kellene tárolni, hanem polcon, hiszen a meleg nem tesz jót tejtermékeknek és a friss tejnek sem.

4. Alsó tárolók: a legjobb megoldás, ha a húsokat egy külön műanyag dobozban tároljuk, elhatárolva a hűtő többi részétől. Azt is megtehetjük, hogy az egyik tárolórekeszt szánjuk a húsnak, és nem polcra tesszük, a másik rekeszben pedig csak zöldségeket, gyümölcsöket tartunk, így a keresztszennyeződésektől sem kell tartanunk.

Ezeket olvastad már?

via The Kitchn

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kosapa
kosapa Sun, 2019-05-12 10:13

Na ez pont nem így van.
Az üveget és tejet továbbra is az ajtóba kell tenni, ott van nekik a helyük. A nap elenyészően kis részében van nyitva az ajtó, a többi részben pedig kiegyenlítődik a hőmérséklet.
A hűtő fajtájától függően sok esetben felül van a hűtő rács, vagy felül fújja be a hideg levegőt, emiatt kifejezetten a legfelső polcon van a leghidegebb, kb 2 fok, és ez a legromlandóbb dolgok (nyers hús, leves, stb.) helye.
Alul pedig a kevésbé romlandók, sőt, a legalsó polcot sokszor nem rács, hanem üveglap választja el a többi résztől, hogy a hűtés ne tudjon olyan erőteljesen érvényesülni, így kb. 10 fok van, és itt laknak a zöldségek, gyümölcsök.

Anagyferó
Anagyferó Sat, 2019-05-11 06:12

Lehet hogy az ajtó a legmelegebb pont, de mióta van hűtőnk oda tesszük és 3 nap múlva sem romlik meg. Ennyi idő alatt pedig el is fogyasztjuk. De a tojás is az ajtóba tesszük, hiszen ott van kiképzett hely a számukra.