Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért szereted az egyik csokit jobban, mint a másikat

Egy friss kutatás kimutatta: a csokit a csomagolásuk alapján ítéljük meg akkor is, ha ugyanolyan az ízük.

Az angol nyelvterületeken gyakori mondás, hogy ne ítéld meg a könyvet a borítójáról, de úgy tűnik, hogy a csokoládéra ugyanezt kevésbé fogadjuk meg: egy friss kutatás szerint sokkal többet számít ugyanis az embereknek az, hogy milyen egy csoki csomagolása, mint az, hogy melyik a finomabb. A Heliyon tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a kutatásban résztvevők 60 százaléka az alapján választott csokoládét, hogy annak mennyire volt szimpatikus a külseje.

A Melbourne-i Egyetem kutatói 75 emberrel végeztek kísérleteket, mindegyikük 25 és 55 év közötti volt, 59 százalékban pedig nők vettek részt a kutatásban. Az alanyokkal csokoládét kóstoltattak vakteszt segítségével, csomagolásokat mutattak nekik, majd ugyanazt a csokit többfajta csomagolásba helyezték: volt, amelyik mindennapinak tetszett, volt, amelyiket viccesnek szánták, mások az egészséget hangsúlyozták, vagy prémium terméket sugalltak a grafikájukkal. Kiderült, hogy a résztvevők véleménye a csokiról aszerint változott, hogy melyik csomagolást kóstolták, és főként akkor volt szembetűnő a változás, ha nem azt kapták ízben, amit a csomagolástól elvártak volna.

A résztvevőknek le kellett írniuk, hogy a vakteszt során melyik csokoládé tetszett nekik, valamint azt is, hogy a csomagolások milyen érzéseket keltettek bennük, aztán meg kellett mondaniuk, melyiket vásárolnák meg szívesebben.

Szakértők már korábban is úgy gondolták, hogy a vásárlók vásárlási hajlandóságának 60 százalékát az adja, hogy a termékek milyen csomagolásban állnak a polcokon. A Melbourne-i Egyetem kutatása most bebizonyította, hogy a csokoládék esetében tényleg komolyan számít, hogy hogyan néz ki maga a termék – egy ugyanolyan minőségű csokoládé is válthat ki sokkal pozitívabb hatást a vásárlókból akkor, ha szép a csomagolása.

És ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!