Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezért utálja a stewardess, ha light kólát rendelsz a repülőgépen

A repülőgépen való étel-italrendelés sosem a legpraktikusabb és olcsóbb választás, ez tény. De most kiderült, hogy mi az, amit a stewardessek utálnak rendeléskor...

Úgy tűnik, szegény stewardesseknek egyáltalán nem mindegy, hogy mit rendelünk, mikor unalomból / pénzköltési vágyból / esetleg valódi szomjúságból ételre vagy italra vágyunk a repülőgépen. Eleve vannak ugye hátráltató tényezők, nyilván nem a kedvencük a szűk folyosón való lavírozás, sem a NEADJISTEN részeg turistacsoportok, vagy a döntésképtelen fogyasztó vendégek. Na de hogy egy BIZONYOS ital iránt külön utálatot érezzenek, az meglepő.

KIDERÜLT, melyik ez: a cukormentes KÓLA!

És hogy mi az oka? Úgy tűnik, egyszerűen lassítja  kiszolgálást, mert sokkal jobban habzik, mint a többi szénsavas üdítőital, és mire kitöltik a kedves vendégnek, lemegy a nap. Állítólag sokuk megoldása erre, hogy ha mondjuk 3 utas mentes kólát kér, elkezdik pohárba tölteni, közben kiszolgálnak még pár embert...addigra talán leül a habzás.

Hogy miért habzik jobban a light és zéró kóla a repülőn?

A sima cukros kólában nagyobb buborékok vannak, amik gyorsabban el is illannak, így a habzás is gyérebb, az édesített kóla viszont a sok kis buborék miatt sokkal jobban habzik – ez főleg a fémdobozos verzió kinyitásakor érzékelhető, a repülőgépen levő légnyomás-különbségek miatt pedig a CO2 eleve gyorsabban szabadul fel.


Olyannyira idegesítő ez a légiutaskísérők számára, hogy már tutorial-videó is létrejött, hogyan érdemes tölteni ezt a közkedvelt nedűt. A lényeg a doboz fejjel lefelé tartása, ami által csökkenthető a habzás, nézd:

...és ezeket láttad?

via delish

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!