Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Az ezredforduló népszerű színésznője gyógyíthatatlan beteg - szívszorító fotót posztolt magáról

Elképesztő erővel küzd ritka betegségével Selma Blair, a Kegyetlen játékok és a Dr. Szöszi színésznője.

Selma Blair, a Kegyetlen játékok, a Sikoly, az Édes kis semmiség és a Doktor szöszi filmek színésznője megdöbbentő képet posztolt magáról az Instagramon. A 47 éves Blairt tavaly diagnosztizálták szklerózis multiplexszel. A színésznő a betegsége megállapítása óta nyíltan vállalta helyzetét, sokat tett azért, hogy a világon minél többen megismerjék ezt a ritka, gyógyíthatatlan betegséget.

A színésznő a diagnózis óta különféle, az állapot romlását lassító kezelésen vesz részt. A legfrissebb terápia során Blair haja hullani kezdett, ezért 8 éves kisfia segítségével kopaszra borotválta magát.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selma Blair (@selmablair) által megosztott bejegyzés,

A fenti kép mellett számtalan további, a betegséghez kapcsolódó fotót, és posztot találunk a színésznő Instagram-oldalán. Ezekből kiderül, hogy méltósággal és töretlen reménnyel, kitartással viseli betegsége tüneteit. Közösségi oldalain Selma rengeteg pozitív hozzászólást és támogatást kap kollégáitól és rajongóitól.

Szklerózis multiplex

A szklerózis multiplex egy autoimmun eredetű központi idegrendszeri betegség, amelynek során a szervezetünk ellenanyagokat termel az idegeinket védő ún. myelinhüvely ellen. Ha ez a védőréteg tönkremegy, akkor az érintett idegek sérülékennyé válnak, és nem tudják ellátni a feladataikat. A betegség előrehaladása során a beteg elvesztheti a látását, az izomerejét, csökken a mozgáskoordinációja, de gyakorlatilag bármely funkció sérülhet, az érintett idegpályák függvényében. A betegség tüneteinek erőssége változó lehet, lehetnek nyugalmi és aktívabb szakaszok. A betegség progresszív,azaz az idő előrehaladtával az állapot romlik, ennek sebessége azonban sok minden függvénye. Megfelelő kezelések mellett a progresszió lassítható, a beteg teljes értékű életet is élhet.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!