Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt eszik a rabok a világ börtöneiben

Minden országban szabályozzák, mit ehetnek az elítéltek a börtönökben. Most megmutatjuk, mi a menü a világ különböző pontjain.

Magyarországon a jelenlegi szabályok szerint a fogvatartottak részére legalább napi háromszori étkezést kell biztosítani, amiből az egyiknek minden esetben meleg ételnek kell lennie. Továbbá figyelembe kell venni az általuk végzett munka jellegét, az egészségi állapotukat, az életkorukat és a gyakorolt vallásukat, amennyiben az korlátozásokat jelent a felhasználható alapanyagokat tekintve.

De mi a helyzet a világ többi országában?

Japán

A Japánhoz tartozó Hokkaido szigeti börtönben az étkező nyilvános, így nem csak a rabok étkeznek itt. A Bangaichi Shokudo étkezde menüje legtöbbször grillezett savanyú halból, rizsből, misolevesből és kétféle salátából áll.

Mexikó

A mexikói börtönben igazán meglepő szabályt hoztak, ugyanis szombaton, vasárnap, kedden és csütörtökön a rabok a szeretteik által behozott ételeket fogyaszthatják. Általában csirkeragut, rizst, szószokat, gabonaféléket és tojást visznek be a családtagok.

Anglia

A birminghami börtönben a rabok reggelire teát, gabonapelyhet vagy zabkását kapnak, ebédre egy szendvicset levessel vagy salátával, vacsorára pedig változóan csirkehúst, curryt vagy húsos pitét.

Norvégia

A Norvégiában található Bastoy börtönben elsősorban a foglyok rehabilitációja a cél, nem pedig a büntetés. A hely inkább hasonlít egy kis faluhoz, mint egy börtönhöz. A rabok itt szabadon járkálhatnak, dolgozhatnak, a helyi élelmiszerboltokban pedig vásárolhatnak maguknak élelmiszert, hogy abból főzzenek.

Amerika

A Pennsylvaniai börtönben a rabok leginkább vegyes zöldséget, salátát, kukoricát, corn dogot kapnak ebédre, desszertnek pedig vaníliás tortát. 

Thaiföld

A bangkoki börtön menüjéről azért tudunk sokat, mert egyszer egy ausztrál író, Harry Nicolaides hat hónapot raboskodott ott. A férfi leírta, hogy a rabok valamilyen bizarr levesért álltak sorban ebédért, amit ő nem evett meg, miután látta, hogy a környékbeli macskák kihányták.

Libanon

Libanonban található a Közel-Kelet egyik legnagyobb börtöne, ahol a rabok többnyire egy tányér humuszt és naan kenyeret kapnak ebédre. Ez valószínűleg azért lehet, mert 2017 óta az intézmény 300 százalékos kihasználtsággal működik, és csak erre van keret.

Ezeket olvastad már? 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!