Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt találta ki a 13 éves fiú, hogy támogassa az éhezőket!

A gyerekek még érzékenyebbek a világ problémáira, nem különböztetik meg az embereket az etnikumuk, a bőrszínük, vagy a társadalmi szerepük alapján - és segíteni sem restek.

Az a mondás, miszerint a gyerekeink kezében van a jövőnk, nem csupán üres frázis: az, hogy milyen világban élünk majd évtizedek múlva, valóban azon múlik, hogy a mostani generáció milyen életszemlélettel rendelkezik. Felismeri-e a valódi értékeket, a valós problémákat, és mindemellett hajlandó-e tenni azért, hogy másokon segítsen. Michael Marry tökéletes példa arra, hogy egy 13 éves gyerekben mekkora erő rejlik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Michael Platt (@michaelsdesserts) által megosztott bejegyzés,

Álomból valóság

Gyerekként még merünk nagyot álmodni, de az, hogy később megvalósítjuk-e a vágyainkat már több mindenen múlik. Micahel 11 évesen határozta el, hogy pékséget nyit, de nem azért, hogy a közösségi médiában reklámokkal tűzdelt posztokkal követőket – és pénzt – szerezzen magának. A kisfiú a rászorulóknak, éhezőknek akart segíteni, és meg is valósította az álmát.

Micahel legnagyobb példaképe Martin Luther King, aki a pékség megnyitására is inspirálta. A kisfiú magántanuló lett, azt követően, hogy epilepsziát diagnosztizáltak nála, és mivel 6. osztályos korában súlyos rohamon esett át, sok olyan dologról le kellett mondania, amit addig imádott. Felhagyott a búvárkodással, nem mászhat fára, nem tornázhat, helyette azonban elkezdett sütni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Michael Platt (@michaelsdesserts) által megosztott bejegyzés,

A nagyszülei házában Martin Luther King kultikussá vált mondata köszön vissza a falról: „Van egy álmom”. Ez a poszter arra késztette Michaelt, hogy elgondolkodjon azon, mit tehet az egyenlőtlenségek, az igazságtalanság és a gyerekkori éhezés ellen. Közben sokat nézett sütésről szóló videókat a Youtube-on, a kettőt összekapcsolva pedig megszületett a pékség gondolata. Példaként a Toms cég üzleti modelljét vette alapul, ahol minden pár cipő, vagy napszemüveg vásárlása után segítenek egy rászoruló gyereknek a szemészeti kezelésében, vagy éppen cipőt adnak az elhasználódótt helyett.

A fiú Marylandben, Bowie városában szülei segítségével nyitotta meg saját pékségét, ami a Michaels Desserts nevet kapta, ahol minden egyes eladott sütemény után süt egyet a rászorulóknak is, akiknek ingyen adja a finomságokat. Az elnevezésből nem véletlenül hagyta el a birtokosjelzőt, azaz az aprosztrof jelet: Michael ezzel is jelezni szeretné, hogy a péksége nem öncélú, nem magának, hanem másoknak, a rászorulóknak gyűjt.


Példaértékű a felnőttek számára is

Michael célja a tudatosság növelése és más emberek ösztönzése, hogy hozzá hasonlóan mások is csatlakozzanak a társadalmi egyenlőségek felszámolásáért küzdő szervezetekhez. A kisfiú azonban nem rest átlépni a péksége küszöbét: a családon belüli erőszak áldozatainak menedéket nyújtó szervezetet rendszeresen, havonta kétszer látogatja a szülővárosában, és mindenkinek visz muffinokat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Michael Platt (@michaelsdesserts) által megosztott bejegyzés,

Ahány darab süteményt elad egy hónapban, pont annyit süt karitatív célokra: magánszemélyeknek és rendezvényekre, évfordulókra, esküvőkre és születésnapokra is vállal sütést. Ugyan az elején még a szülei finanszírozták a pékségét, mára azonban már saját bevételéből tartja fenn a vállalkozását.

Micahel különböző nonprofit szervezeteket is támogat, tanfolyamokat szervez, ahol sütni tanulhatnak a lelkes jelentkezők – legutóbb egy konyhai eszközöket, felszereléseket gyártó amerikai vállalatnál tartott óra közben javasolta a résztvevőknek, hogy támogassák a gyermek éhezés ellen küzdő alapítványokat. 

Michael mindannyiunk számára példa, akit érdemes követni: akár egy tál étellel, akár egy takaróval, vagy pénzadománnyal, de segíts te is a lehetőségeidhez mérten a rászorulókon!

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: michaelsdesserts instagram

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2019-09-19 21:56

Igenis. Amint a dúsgazdag szüleim nyitnak nekem egy saját pékséget, azonnal elkezdek majd adakozni a bevételből.