Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt tedd meg először egy új üveg ecettel a konyhában

Költséghatékony adu ász a konyhában az ecet. De mégis mit tegyél meg vele leges legelőször, amint a kezedbe kerül? A szakértők szerint ezt!     
Az ecet igazán jó barátunk a háztartásban: a padlók, pultok, ablakok, edények, poharak és akár a mikró tisztítására is bevehető. Rengeteg módszer, otthoni jól bevált, pénztárcabarát praktika áll a rendelkezésünkre. 
 
 
Mit tegyél, ha legközelebb egy üveg ecet kerül a kezedbe? Egy fontos, valószínűleg mindig elfeledett vagy elhanyagolt házimunkára összpontosíts: a szakértők szerint a vastagon, vízkővel borított csaptelepet tisztítsd meg vele! 
 
Mikor nézted meg utoljára a csaptelep fúvókáit? Nem mostanában, igaz? Pedig a csaptelep aranyat ér: segítségével mosunk kezet a konyhában, mossuk el az edényeinket, vetjük be a főzésnél, sőt, sokan csapvizet isznak, éppen ezért fontos, hogy a csapunk mindig tiszta legyen. 
 
Ha nem tisztítod rendszeresen a konyhai csaptelepet, akkor a vízkő és a kalcium lerakódhat rá a kemény vízből, de akár penész is. Az ecet pedig egy egyszerű módja, hogy karban tartsd a csapteleped. 
 
 

Hogy csináld?

 
Csak fogj meg egy műanyag zacskót, töltsd fel félig ecettel, és húzd fel a csaptelepre (hogy teljesen belemerüljön az ecetbe). Ezután gumiszalaggal rögzítsd fel a zacskót, és hagyd dolgozni 20-30 percig. Miután letelt ez az idő vedd le, és mosogatószeres vízzel, kefével dörzsöld át a csaptelepet.  Csináld meg ezt  havonta vagy hathetente egyszer, és a csapteleped mindig gyönyörűen csillogó lesz. 
 
Ennyire egyszerű! 
 

Ez is érdekelhet: 

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!