Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt üzeni a nyugdíjasoknak az Aldi, a Tesco, a Spar és az Auchan is

Üzent a nyugdíjasoknak az Országos Kereskedelmi Szövetség, melynek tagjai arra kérik az időseket, megfontoltabban és körültekintőbben induljanak el vásárolni. 
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) tagjai, az Aldi, az Auchan, a Drogerie Markt (dm), az Euronics, az Ikea, a Lidl, a Mol, az Obi, a Penny Market, a Praktiker, a Rossmann, a Spar és a Tesco arra kéri a vásárlókat, hogy a mostani járványhelyzetben tartsák be a biztonsági szabályokat – írja a Napi.hu. 
 
 
Az OKSZ felhívja a figyelmet a maszkhordás fontosságára valamint arra is, hogy az idősek kerüljék a zsúfolt helyeket, és ne a csúcsidőben menjenek vásárolni, válasszanak olyan idősávokat, amikor valószínűsíthetően kevesebb a vásárló, így például kerüljék a kora reggeli és a késő délutáni időszakot. 
 
A szövetség továbbá azt tanácsolja, amennyiben lehetséges, az idősek kérjék meg a fiatalabb korosztályt, segítsenek a bevásárlásban, a boltokban kialakult hosszabb soroknál engedjék előre az idősebbeket. 
 
Az OKSZ továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy a jogszabályban előírtak alapján mindenki hordjon maszkot az üzletekben, ha valaki pedig felszólításra sem visel maszkot, kötelező őt felszólítani az üzletből való távozásra, megtagadni tőle a kiszolgálást és értesíteni a rendőrséget. 
 
Ez is érdekelhet: 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evatoth61
evatoth61 Wed, 2020-09-30 16:53

Szóval az időseknek üzentek? Én úgy nézem a szövegben, hogy másoknak is, csak jólesik a nyugdíjasokat csesztetni! Kösz, engem ne engedjen előre senki! Főleg ne egy fiatal, aki esetleg a gyerekért megy az oviba! Már nem tudom elképzelni, hogy mindenki megkergült és mindig kell egy réteget állandóan emlegetni?! Maszkot hord mindenki, mert kötelező. Aki nem, azt küldjék ki.
És le lehet szállni a nyugdíjasokról, rendben?!

marianagy18
marianagy18 Wed, 2020-09-30 21:59

Teljesen igazat adok evatoth61-nek. Férjem naponta leugrik az egyik bevásárló árúházba (Spar) napilapért még délelőtt és azt tapasztalja, hogy sok fiatal, középkorút (a nemzetiségét nem akarom megnevezni) maszk nélkül megy be vásárolni. Az biztonsági őr nem szól nekik. Mi mindig délelőtt és az előírtaknak megfelelően megyünk vásárolni. SZÓVAL SZÁLLJANAK LE A NYUGDÍJASOKRÓL, INKÁBB AZZAL SEGÍTSÉG ŐKET, HOGY AZ ALAPVETŐ ÉLELMISZEREK ÁRÁT EZEK AZ "ÜZENGETŐ" ÁRÚHÁZAK NEM EMELIK A CSILLAGOS ÉGBE!!!! Ez főleg a (Pesti úti) TESCORA vonatkozik. Egyes alapvető árúcikke pl. zsír (ugyanaz a márka), lekvár, rizs és még sorolhatnám 200-300 Ft-tal drágább, mint pl. a Pennyben. Ugyanakkor ha délelőtt 9-10 között bementünk vásárolni, a polcok fele még üres volt. Úgyhogy már régóta elkerüljük ezt az ÜZENGETŐS Pesti úti
TESCÓT.

Kocsis János
Kocsis János Thu, 2020-10-01 00:09

1: nem kell előrre engedni igazából senkit. Mindenkinek lehet sűrgős dolga. van aki iskolába, van aki dolgozni megy, van aki gyerekhez-idős szülőhöz siet.
2: A Tesco évek óta hanyatlik. A kínálat a béka segge alatt, az árak meg úgy nőnek, mintha rakétával lőtték volna ki.
3: nem csak a nyugdíjjasok között van renitens maszk-nemhasználó
4-nekem az öregekkel amúgy sem az a bajom, hogy nem hordanak maszkot, hanem ha vásárolnak, gyakran úgy teszik mint a csigaverseny: ki tud lassabban úgy közlekedni, hogy teljesen elzárja az utat. ha meg szól nekik valaki, csak rikácsolnak.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2020-10-01 10:50

Kedves Felhasználónk!

Hozzászólását moderáltuk, megkérjük a jövőben tartózkodjon a sértő, bántó kifejezésektől.
Köszönjük együttműködését, üdvözlettel:

a Nosalty csapata