Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezzel a diétával szokott le Kourtney Kardashian az édességről

Kourtney Kardashian egyébként is a szigorú diétáiról híres, most pedig úgy érzi, vissza kell térnie a ketogén étrendhez, ha fogyni akar.

A Kardashian-klánból kétségkívül Kourtney az, aki a legkomolyabban veszi az étkezést, és gyakran vet be a fogyás érdekében szigorúbb diétákat is. Mostanában azonban saját bevallása szerint eléggé elengedte magát – legalább is erről ír Poosh nevű lifestyle weboldalán. Éppen ezért visszatér a ketogén diétához, amit több mint két éve hónapokon keresztül tartott, és már akkor is sikerült leadnia vele pár kilót. Kourtney szerint ez a diéta arra is jó, hogy végre le tudjon mondani a nassolásról, amiben az utóbbi időben kicsit elvetette a sulykot.

A ketogén diéta egy kifejezetten szigorú étrend, a lényege a szénhidrátbevitel minimalizálása és a zsírbevitel növelése. Egy idő után ettől a szervezet ún. ketózisba kerül, azaz a szénhidrát helyett a zsírt kezdi el égetni azért, hogy energiát nyerjen. Mindenkinek egy kicsit más a megfelelő, de általában ez számokban annyit jelent, hogy a bevitt energiamennyiség 60-75 százaléka álljon zsírból, 15-30 százaléka fehérjéből, és 5-10 százalék mindössze szénhidrátból.

A dietetikusok szerint azonban ilyen extrém megoldásokat nem kell bevetni, ha az a cél, hogy fogyjunk néhány kilót. Beth Warren dietetikus szerint a keto diéta helyett sokkal jobb megoldás, ha a rossz nassolási szokásaink lelki okát keressük meg, és szigorú diéta helyett inkább egy jórészt növényi alapanyagokra épülő, kiegyensúlyozott étrendet folytatunk.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!