Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezzel a zöldséggel még biztosan nem találkoztál a piacon – kitalálod, mi ez?

Ha egy is változatosságra vágyunk a jól megszokott zöld uborkák mellett, akár magunk is ültethetünk a kertünkbe fehér változatot. Ezeket kell tudni róla. 

Ha nyár, akkor uborkaszezon! Saláták, klasszik kovászos uborka vagy egy jó kis krumplis tészta az oldalán az ismerősen roppanós, összetéveszthetetlen ízvilágú és jól felismerhető, méregzöld ubival.

A piacok ilyenkor roskadásig vannak sokak kedvenc zöldségével, én is rajongásig szeretem, mert nagyon sokrétűen használható, és mindig hozzáad az étkezésekhez egy kis nyári hangulatot. Na de! Ami eddig nem volt, (pontosabban volt, de lehet elkerülte mindannyiunk figyelmét), az a fehér színű albínó uborka a piacos standokon!

Itt is van a delikvens:

1893 óta jegyzik a létezését ennek a – formában zöld testvérére nagyon hasonlító – változatnak. A fehér uborka egészen biztosan egy új „színt” ad a salátákhoz, feldobható vele a hétvégi grillezés, ráadásul a saját kis veteményesünkben is elültethetjük. Júliustól szeptemberig tart a termőidőszak, a vetőmagokat online beszerezhetjük.

Egy kis videót is mutatunk, ha kedvetek támadt kertészkedni:

Az albínó uborka egyébként a források szerint nagyon finom, ráadásul keserű mellékíze sincsen, a héja pedig annyira vékony, hogy hámozás nélkül is dolgozhatunk vele a konyhánkban, és készíthetjük sorra a finomabbnál finomabb fogásokat.

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

via, via és via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!