Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egy falat burger okozta ennek az allergiás fiúnak a halálát

Csak burgerezni ugrott be a fiatal srác és barátnője, tragikus dolog történt. Az étterem tagadja, hogy hibáztak volna.

A 18 éves londoni Owen Carey egy greenwichi étteremben, a Byronban ünnepelte a születésnapját a barátnőjével, ahol egy csirkés burgert rendelt. Mivel Owen súlyos tejfehérje allergiával küzdött megkérdezte a kiszolgálót, tartalmaz-e a kiválasztott étel bármilyen tejterméket és az étterem biztosította róla, hogy nem. Mégis mikor hazafelé vették az irányt az ételek elfogyasztása után, a járdán összeesett és szinte azonnal meghalt. Mint kiderült a fiúnak súlyos tejfehérje-allergiája volt és nem tudott arról, hogy a burgerében lévő csirkét íróba áztatták, mielőtt kisütötték volna. 

A helyszínre kiérkező mentősök a fiatal fiút ájultan találták, nem lélegzett és pulzusa sem volt. Azonnal elkezdték az újraélesztést, de sajnos a kórházba szállítást követően rövidesen halottnak nyilvánították Owent. A vizsgálatok után kiderült, hogy a fiú halálát súlyos ételallergiával összefüggésben álló reakció, fulladással járó anafilaxiás sokk okozta.

A fiú barátnője elmondta, hogy Owen epipenje, ami a súlyos allergiás reakciók sürgősségi kezelésére szolgáló előre töltött, izomba szúrható injekció, aznap pont nem volt nála. Az orvosok azonban hozzátették, hogy valószínűleg, ha nála van, akkor sem éli túl a sokkot.

Az étterem vezetője, Aimee Leitner-Hopps tagadja, hogy ők bármiben is hibáztak volna, elmondása szerint étlapjukon szakszerűen feltüntetik az allergéneket. Továbbá hozzátette, minden szükséges önkormányzati és állami hatósági engedéllyel rendelkeznek és a konyhájuk is nagyon tiszta.

A fiúról közben kiderült, hogy évente több alkalommal is kórházba kellett mennie. Owen ugyanis allergiás volt a macskaszőrre, a porra, a fűre és különféle pollenekre. Egyes felvetések szerint az is közrejátszhatott a halálában, hogy azon a napon magas volt Londonban a levegő pollenkoncentrációja. Jelenleg vizsgálat folyik a fiú halálának ügyében.

Ezeket olvastad már? 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!