Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fél éves kora óta eszik gyorskaját ez a baba

A 18 éves anyuka szerint teljesen egészséges a gyermeke, ezért esze ágában sincs megvonni tőle a sültkrumplit és a hamburgert.

Egy Észak-Írországban élő édesanya nem titkolja, hogy szívesen eteti egyéves kislányát gyorséttermi ételekkel fél éves kora óta. Jamie-Leigh Gibson nemrég rátalált egy cikkre, amiben egy anyukáról írtak, akinek egyéves gyermeke KFC-s ételeket eszik. Állítása szerint a cikk alatt borzalmasan elszabadultak az indulatok, és sokan bírálták az édesanyját, amiért engedi ezt. Emellett sokan lekövérezték a babát, akiről egy fotósorozat is készült, ahogy csirkecombot és sült krumplit eszeget. Ezen annyira kiakadtak, hogy sokan azzal fenyegetőztek, hogy értesítik a hatóságokat, amiért veszélyezteti a gyermeke egészségét.

Jamie-Leigh ezen annyira felháborodott, hogy úgy döntött, megvédi az anyukát, és ő is kommentelt a cikk alá. Elárulta, hogy az ő kislánya már félévesen evett mekis kaját, és azóta is nagyon szereti.

A 18 éves anyuka a szülés után egy Burger Kingben dolgozott részmunkaidőben, de mivel még szoptatott, az anyja mindig bevitte hozzá a kisbabát, hogy megetesse. A kislánya ekkor találkozott a gyorsételekkel. Jamie-Leigh a kezdetekben csak sótlan sült krumplit adott a gyereknek, majd amikor kibújtak az első fogai, már egy kisgyerekeknek való hamburgert is megehetett.

„A McDonald's-os étel csak csemege számára. A kislányom imádja, főleg a Happy Meal menüt" – mondta az anyuka. Állítása szerint ez tényleg csak nasi számára, és a fő tápláléka még mindig az anyatej, emellett pedig sok gyümölcsöt és zöldséget eszik. Ráadásul a baba orvosa szerint is teljesen egészséges a kicsi, ezért úgy véli, nincs miért aggódni.

A kislányom egészséges és boldog, nincs semmilyen egészségügyi problémája. Nem hiszem, hogy olyan embereknek kellene megmondania, mit egyen a gyereked, akik nem is ismernek téged” – magyarázta a fiatal anyuka.

A Sun által megkérdezett orvos azt mondta, a gyorsételek a magas sótartalmuk miatt nem a legjobbak a csecsemők és kisgyermekek számára. Éppen ezért azt javasolja a szülőknek, hogy a lehető legtovább tartsák távol a gyerekeiket a gyorséttermektől. A szakember szerint nehéz úgy felnevelni egy gyereket, hogy ne találkozzon a gyorskajával, de egyáltalán nem lehetetlen, ezért arra bátorít mindenkit, hogy tartson ki, és legyen következetes a témában.

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!