Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fermentation Fair a borkedvelőknek most szombaton, a Czakó kertben

Fermentation Fair a borkedvelőknek, most szombaton. Mindent az organikus borokról, workshopokkal, minőségi borral, szuper ételekkel!

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Fermentation Fairt, a találkozót, amin kötetlen, laza formában szeretnénk szólni a természetes borokról – a borkedvelő közönségnek, borkészítőknek és sommelier-knek egyaránt.

A három helyszínen, három fő téma köré szerveződő egész napos találkozón meghívott borkészítőkkel és termelőkkel ismerkedhetnek, beszélgethetnek a látogatók. A magyarok mellett fiatal, feltörekvő osztrák és német borászatok borait kóstolhatják – mindent az izgalmas, organikus irányzatból.

Meghívott borászatok:

Gilvesy, Homola, Homonna, Jakab, Káli Kövek, Karner, Nittnaus (A), Pálffy, Preisinger (A), Schmitt (DE), Spiegelberg, Szóló, Weninger, Wetzer

A kóstolás, barátkozás mellett természetesen az is a célunk, hogy szakmai beszélgetésekkel alaposabban körüljárjuk a témát:

1. Hol a helyük az őshonos fajtáknak a világ nagyvárosainak híres éttermeiben és borbárjaiban? (Beszélgetőtársak: Peter Honegger, Pontus Lindqvist)

2. Mit jelent a 21. században a fermentáció a gasztronómiában, mit gondol erről egy pék, egy teával foglalkozó szakember és egy borász? (Vajda József, Tálos Gábor, Bakó Ambrus)

3. Melyek a közép-európai vulkanikus borvidékek talajának jellegzetességei, és milyen borokat adnak ezek a területek? (Vendégelőadó: Bada Gábor geológus, Blazsovszky Péter sommelier)

FŐZZ BORRAL!

A laza, beszélgetős összejövetelen a borok és a finomságok mellett kóstolhatunk Zhao Zhou teákat is, megnézhetjük a Terroir Squad filmjeit, Veres István séf (Babel) pedig külön erre az alkalomra készít fermentált fingerfoodokat.

Jegyek már kaphatóak 8000 forintért a Czakó kertben és a GERLÓCZY CAFE-ban – tartalmazza a sétakóstolót és a workshopokon való részvételt, amire előregisztráció szükséges (fermentationfair@gmail.com)

FACEBOOK-ESEMÉNY ITT.

Ezeket láttad?

 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!