Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fogyatékkal élők által készített kerámiák karácsonyi vására nyílt Budapesten

Már csak pár napig látogatható az a karácsonyi vásár, ahol kerámiákat, karácsonyfadíszeket is találhatunk – a dolog szépsége, hogy mindet fogyatékkal élők készítették.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság által működtetett fejlesztő-foglalkoztató intézmények termékeit, vagyis fogyatékossággal élő emberek által készített tárgyakat árusító karácsonyi vásár nyílt Budapesten – írja a Szemlélek.net.

A gyermekeket védő intézmény főigazgatója, Benedek István Zsolt az esélyegyenlőség nagyköveteinek nevezte az eladásra kínált tárgyakat, melyek egytől egyig fogyatékossággal élők kezei közül kerültek ki.

Karácsonyi receptajánló:

Különlegesebbek, mint a bolti tömegtermékek, hiszen mind-mind egyediek, és örömet okoznak az alkotóiknak, akik így hasznosnak érezhetik magukat, és örömet azoknak is, akik megvásárolják őket, hiszen gyönyörű tárgyakhoz jutnak, miközben egy társadalmilag fontos ügyet is támogatnak – foglalta össze az igazgató.

A idén hatodik alkalommal megrendezett vásárra 17 megyéből és a fővárosból 33 – összesen 3244 foglalkoztatottat képviselő intézmény hozta el a termékeit.

A karácsonyi vásár december 13-ig látogatható a nagyközönség számára a főigazgatóság budapesti épületében (Budapest, XIII., Visegrádi u. 49.). A kínált termékek között  találunk kerámia és fonott árukat, gyertyákat, rongyszőnyegeket, konyhai kiegészítőket, plüssállatokat és karácsonyfadíszeket is.

Ezeket is nézd meg:

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!