Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymapucolás tíz másodperc alatt

Nem, nem egy gerezdről, egy egész fejről van szó! Elképesztő trükk, amelyet minden háziasszonynak ismernie kell -  kipróbáltuk és működik!

Igaz, korábban már írtunk róla, de ezt tényleg mindenkinek látnia kell, úgyhogy emlékeztetőül:

A fokhagyma-pucolás nem a leghálásabb konyhai feladat. Az egy dolog, hogy a végén ragad tőle a kezünk, bemegy az átkozott héj a körmünk alá, irgalmatlan nehéz leszedni a vékony hártyát, de emellett elég intenzív szaggal is jár. A Saveur magazin szerkesztője, Todd Coleman most egy olyan technikát oszt meg velünk, amellyel bámulatosan egyszerűen megpucolhatunk egy egész fej fokhagymát nettó 10 másodperc alatt. Mi a titok? Gyors roppantás, két tál és egy kis izomgyakorlat. Egészen pontosan ez:

Címlapkép: Flickr by dboy

Szólj hozzá!

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kerigirl
Keri / Kerigirl Thu, 2014-01-23 20:36

A párom találta ezt a módszert körülbelül fél éve így mi már régebb óta ezt a módszert használjuk és van hogy több fejet is megpucolok ,és a felhasználásáig a hűtőben tárolom!

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Thu, 2014-01-23 18:46

Jó ötlet ez a tárolás olajban, vagy darálva. Utálok fokhagymát pucolni. De ha egyszer nekiállok, legalább lesz belőle több, és ritkábban kényszerülök újra tisztítani.

Esztergi
Esztergi Thu, 2014-01-23 09:56

En egyszerre egy kilo fokhagymat szoktam pucolni, majd lereszelem es oliva olajban, egy jol zarodo dobozban a hütöben tarolom. Hetekid elall es mindig van friss fokhagyma.

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2014-01-23 09:41

Talán a szikkadt magyar fokhagymával is meg lehet próbálni, úgy március környékén (mármint az előző évben eltárolttal március környékén). A kínaival meg ennyit se kell törődni, mert arról magától is leugrik a héja, de fölöslegesen, mert annak se íze, se bűze. Azt egye csak ez az úr.

nima
nima Wed, 2014-01-22 19:48

Én egy kis tál vízbe beáztatom 3-4 percre és könnyen lejön a héj!

csabagyöngyi
mosómaci / csabagyöngyi Wed, 2014-01-22 18:53

Szerintem így csak a már félig összeaszalódott kínai fokhagymát lehet megpucolni.
Ha adnánk neki jóféle makói fokhagymát, ami fele akkora mint a kínai, na azt rázhatná.

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Wed, 2014-01-22 18:47

Ennyi fokhagymát csak annak kell pucolni, aki 8 személyre főz fokhagyma levest.
Maradok a hagyományosnál.Egy kés lapjával megroppantom a gerezdeket és már kész is.

lesszi
lesszi Szakács Zoltán / lesszi Wed, 2014-01-22 21:17

miből gondolod hogy csak akkor pucol valaki sok hagymát ha levest csinál belőle?

mi például évente kb 4-5 kiló hagymát szoktunk eltenni ledarálva sóban olajban. és azt használjuk fel főzéskor. egyszer kell büdösíteni a konyhát és a kezet.

szvetter
szvetter Thu, 2014-01-23 22:39

Ha segíteni akart volna, akkor azonnal elárulta volna.
Asszem, várhatjuk őt vissza.....!:)
Mégis jó lenne, ha jönne és megosztaná velünk a titkot, mert egy jó kis praktika aranyat ér!
Mint ez a pucolós is. Nagy ötlet!!!:DD

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-01-23 09:42

Kedves Lessi.Engem is érdekelnének az arányok.Mekkora adagokban tárolod?köszi

lesszi
lesszi Szakács Zoltán / lesszi Sun, 2015-01-04 13:04

Kb egy kiló mennyiség fér egy normál literes (igazából csak 7.5 decis csak valahogy literesnek hívja mindenki) üvegbe. ehhez a darált mennyiséghez legalább 3 pópos evőkanál só megy. a tetején legyen annyi hely hagyva hogy rámehessen legalább egy deci olaj.

Hasibecker
Hasibecker Wed, 2014-01-22 17:10

Én maradok a hagyományos pucolásnál, késsel :) Nem viszek nagyüzemi konyhát, és erőm sincs annyi, mint az úrnak :)