Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A föld is megmozdult a Sziget kajamustráján: ezekbe tényleg bele lehet remegni - VIDEÓ

Az idei Sziget fesztiválon nem csak a felejthetetlen koncertek, néhány étel is a szívünkbe zárta magát. Nézzétek meg, miket ettünk mi, és miket érdemes nektek is kipróbálni!

Egy fesztivál nem csak a végtelen koncertezésről és az ivásról szól, néha enni is kell, ilyenkor pedig az ember előtt számtalan lehetőség kínálkozik a hússal telepakolt szendvicsektől kezdve az édességeken át egészen a fűszeres, húsmentes és egyben nagyon laktató vegán fogásokig. 

 

Flórával, Dáviddal és Csillával alaposan körbejártuk a Sziget fesztivált, hogy felfedezzük azokat a helyeket, ahol kiadós és minőségi ételeket lehet kapni két koncert között. Kipróbáltuk az ország, és egyben a Vegan Love első és egyetlen műhúsos hamburgerét, a Beyond Meat burgert, amelynek fő alkotóeleme a borsóprotein, és egyelőre éles viták folynak arról, mennyire egészséges az emberi szervezetnek. 

A műhús után azonban nem bírtunk magunkkal, azonnal az igazi nyomába eredtünk, és a The Grilled Piggy (Szekszárdról), valamint a Pulled Pork nevű kitelepülés tépett sertéshúsos szendvicseiben merültünk el nyakig, de megkóstoltuk a +52 (Etyekről) tépett kacsás, triplasajtos szendvicsét is, amelyet egy kis vaníliahabos-mákos nudlival fojtottunk le pihenés gyanánt. 

Itt azonban még közel sem ér véget a felsorolás, a termetes, húsos adagok után újra a könnyedebb falatok nyomába eredtünk, és kipróbáltuk a Boccacini snack food truck vegetáriánus juhtúrós golyóit quinoa chipsszel, chilis salsa, valamint céklás-szilvás szósszal. Bár ezek a könnyed falatok főleg azoknak valóak, akiket nem gyötör túlságosan az éhség, a különleges tálat év közben is bárki kipróbálhatja, aki a Margit-szigeten jár (azon belül is a Kő büfében).

Természetesen két régi kedvenc, a Zing burger és a Digó pizzéria sem maradhattak ki egy-egy kóstolás erejéig, összességében úgy tűnik, a Sziget egyre jobban figyel arra is, hogy az éhes szájakat igazán minőségi street food-os kajákkal etesse meg még akkor is, ha az emberek egyáltalán nem a kulináris élmények miatt mennek el Magyarország legnagyobb zenei fesztiváljára. 

EZEKET IS LÁTNOD KELL: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!