Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszernövényeket termeszteni a fürdőben? IGEN!

Nem buggyantunk meg, tényleg termeszthetsz a fürdőszobádban is friss fűszernövényeket!

Elsőre bizarr ötletnek tűnhet, de ha jobban belegondolsz, mi kedvezhetne jobban a fűszernövények növekedésének, mint a párás fürdőszobád? Persze, van pár kritérium, amit nem árt figyelembe venni: például legyen egy ablaka a helyiségnek, amin keresztül a napfény elérheti a növényeket, valamint jó, ha a gőz, a pára hajlamos megülni a fürdődben. Őszre, télre is gondolhatsz már, mentsd el a tippjeinket, de természetesen nyáron is remek szórakozás lesz az esőerdő-hangulat. Bazsalikom a fürdőből? Igen!

macro photography of green leafed plant

A Myrecipes szerzője kipróbálta a teljes folyamatot, amit a következőképpen kezdett:

Fogott pár átnedvesített papírtörlőt, beletette a fűszernövények magjait, majd félbehajtotta a papírt. Pár nap várakozás után kis kacsok kezdtek csírázni a papírcsomagokból, ezért pár kisebb méretű edényt helyezett el az ablakokhoz közeli polcokon, természetesen higiéniai szempontokat figyelembe véve, távol a vécétől. Eltelt pár hét, egy hónap, és a projekt megrekedni látszott, a növények növekedése leállt, ezért nagyobb edényekbe költöztette őket. Szerencsére a legjobban a bazsalikom és az oregánó viselkedtek: száraikkal a nap felé fordultak, így itt volt az ideje kitelepíteni őket a konyhába. Végül szépen gyarapodtak, és belekerültek az ételekbe.

Receptajánló: 


Tudjuk, hogy furcsának hangozhat a fürdőszobában termeszteni valamit, amit később megeszel, de akinek nincs kertje vagy terasza, esetleg beköszönt a tél, annak jól jöhet ez a módszer, saját üvegház híján. Egy olyan fürdőszoba, amiben állandóan magas a páratartalom, mert kevésbé szellőzik, nagy, napos ablakokkal, a legtökéletesebb körülményeket kínálja a fűszernövények termesztéséhez. Egy zuhanyozás során éppen annyi gőz szabadul fel, ami hidratálja a növényeket!

Természetesen a magokkal sokkal olcsóbb mulatság megtermeszteni a főzéshez szükséges fűszereket, ráadásul így biztosan tudod, hogy mi van a leveleken, szárakon, amiket nem kezeltek növényvédő szerekkel. Munkád minimális lesz, mert a rendszeres zuhanyzással keletkező gőz elvégzi a munkát helyetted, és sokkal biztosabb, gyorsabb eredményt érsz el, mint bármilyen ablakpárkányra helyezéssel. 


A nedves és sűrű levegőt imádni fogják a fűszernövények, csak úgy burjánzanak majd néhány heti gondoskodás után. Jöhet bazsalikom, oregánó, kakukkfű, menta, gyakorlatilag bármit megpróbálhatsz magadnak megtermeszteni. Hajrá, előre a fürdőszobai “kertészkedéssel”!

Ezeket olvastad már?


via Myrecipes

címlapkép: Getty Images

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!