Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A gluténmentes rendezvény, amire el kell menned a hétvégén

Nagyszabású gluténmentes rendezvény lesz szeptember 14-én Lurdy házban.

A gluténérzékenység hazánkban is egy számottevő probléma, Magyarországon ugyanis a becsült gluténérzékenyek száma a népesség 1-2%-át fedi le. Ez azt jelenti, hogy itthon legalább 100 000 embert érint ez az autoimmun betegség. Habár a gluténérzékenység kezelésére az egyetlen megfelelő kezelési módszer a szigorú gluténmentes diéta, manapság már rengeteg olyan lehetőség közül lehet válogatni hazánkban is, ami megkönnyíti a gluténérzékenyek életét. Ilyen lehetőségeket fognak bemutatni szeptember 14-én a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban megszervezett Gluténmentes Napon, ahol még a Konyhafőnök műsorából ismert Bernáth József séf is előadást fog tartani. A rendezvényre regisztrálók ingyenes belépővel és étkezési kuponokkal térhetnek majd be a helyszínre.

A reggel 9-től délután 6-ig tartó rendezvényre már több mint 3000-en regisztráltak, úgyhogy szinte garantált a közösségi élmény. A programok ismétlődni fognak a nap folyamán, így még akkor sem maradnak le a látogatók semmiről, ha szombaton inkább picit később kelnének ki az ágyból. A Gluténmentes Nap programjai mind a családosok, mind a baráti társaságok számára érdekesek lehetnek.

A következő programokra lehet számítani az esemény helyszínén:

Gyerekprogramok

A rendezvény teljes mértékben családbarát lesz, úgyhogy nem kell a szülőknek tartaniuk attól, hogy a gyerekek unatkozni fognak. A különféle programok mellett Milly (a Gluténmentes Napot szervező Schär kabalája) is meg fog jelenni az eseményen.

Ingyenes kóstolók

Kifejezetten ajánlott éhesen érkezni a Gluténmentes Napra, ugyanis számos ínyencséget lehet majd helyben megkóstolni: pékáruk, ciabatta, igazi olasz pizza, hamburgerek, de ezen kívül rengeteg sós snack és édesség is lesz, úgyhogy lesz miből válogatni.

Főző Workshopok

A gluténmentes sütés-főzés számtalan lehetőséget rejt magában, hiszen ma már szinte minden ételnek el lehet készíteni a gluténmentes változatát. Ezért is lesz lehetőség helyben zajló kísérletezésre: a gasztronómiai kalandorok a Schär-nek két megújult lisztkeverékével, a Schär Mix B – Bread-Mix-xel és a Schär Mix C – Mix Pâtisserie-vel süthetik majd meg saját péksüteményüket. Ráadásul a rendezvényen szerzett tapasztalatokat majd saját otthonukban is kihasználhatják a látogatók.

Szakértői előadások

A gluténérzékenység tipikusan sokrétű terület, ezért különböző szakértői előadások is követik majd egymást a Gluténmentes Napon, hogy a látogatók értékes, és gyakorlatias tudással térhessenek majd haza. A rendezvényen Kiss Mona és Kiss Dóri gasztroblogger, illetve Vajda-Nagy Erika dietetikus fog előadást tartani. Az előadás sorozatok mindig egy kérdezz-felelek résszel zárulnak, amelyen mind a négy előadó részt fog venni.

Dietetikus tanácsadás

Mivel csak a szigorúan betartott gluténmentes étrenddel lehet kezelni a gluténérzékenységet, ezért a rendezvény helyszínén dietetikus tanácsadásban is részesülhetnek a látogatók, ha bármilyen kérdésük lenne diétájukkal kapcsolatban.

Főzőshow Bernáth József séffel

A Gluténmentes Napon a Konyhafőnök műsorából ismert séf is meg fog jelenni saját főző show-jával, ahol további izgalmas gluténmentes receptek elkészítésének lehetnek majd tanúi az esemény látogatói.

Akciós gluténmentes termékek

A rendezvény szervezője, a Schär kedvezményekkel és termékválogatásokkal készül a látogatóknak, úgyhogy ha valaki feltankolna akciós gluténmentes termékekkel, akkor a szeptember 14-i esemény kifejezetten jó alkalom lehet.

A Schär Gluténmentes Napon való részvétel teljes mértékben ingyenes, csupán regisztrációhoz kötött. Családok számára egy regisztráció is elég a részvételhez, ehhez csupán jelezniük kell az esemény regisztrációs oldalán, hogy hányan terveznek érkezni a rendezvényre. Úgyhogy ha valaki netán tágabb családi körrel szeretne jönni, akkor nem kell tartania attól, hogy minden egyes családtagot külön-külön kell regisztrálnia.

Az érdeklődőknek a telefonszámukat is meg kell adniuk a sikeres regisztrációhoz, ugyanis egy SMS-ben kapott kóddal lehet majd érvényesíteni az ingyenes belépőt, amellyel az egész család díjmentesen be tud majd jutni a helyszínre. Ezenfelül pedig ingyenes étkezési kuponok is járnak a regisztrációhoz.

A Schär Gluténmentes Napra ezen az oldalon lehet regisztrálni.

Ezeket olvastad már? 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!