Gordon Ramsay: a kokainfogyasztás és a vendéglátás kéz a kézben jár - már a szuflé tetejére is azt kértek tőle

Gordon Ramsay kényes témában foglalt állást: a kokain és a vendéglátás kéz a kézben járnak, és ezt nem lehet szőnyeg alá söpörni.

Gordon Ramsay elég kemény témába vágott bele – a vendéglátás, az éttermek világa és a kokainhasználat kapcsolatát boncolgatja, eléggé sarkos véleményt alkotva. A kettő ugyanis állítása szerint elválaszthatatlan lett. A médiához hasonlóan itt is dívik a szerhasználat, nem csak a séfek, de a vendégek közt is:

...ez a „mocskos kis titok” – ahogy ő mondja – nem is annyira titok, hiszen egy vizsgálat során Ramsay 31 éttermének WC-je közül 30-ban találtak kokainnyomokat

- fejtegette egy Radio Timesnak adott interjújában, amiben új, Gordon Ramsay on Cocaine című tévés sorozatát promotálta.

A témát amúgy egy olyan eset adta, amikor is egy vendége kivitte a mosdóba a tányérját, hogy arról szívja fel a kokaint, majd kért a pincértől egy újat. 

Arról, hogy a kokain és egyéb drogok használata a séfek mindennapjaiban milyen mértékben van jelen – márpedig köztudottan elég intenzíven -  a The Guardian cikke nem tér ki.

Ezt láttad?

Van egy dolog, amit Gordon Ramsay soha nem enne meg

Ramsay azt is elmesélte, hogy egyszer egy jótékonysági vacsorán konkrétan arra kérte egy pár, hogy egy szuflé tetején üsse fel a porcukrot egy kis kokainnal, és azzal hintse meg a süteményt. „Elbagatellizáltam, de természetesen nem teljesítettem a kérést. Megszórtam porcukorral, és lövésük sem volt, hogy végül tettem-e rá kokaint vagy nem. Aztán köszönés nélkül eljöttem.”

A sztárséfnek nem egy személyes élménye van a drogfogyasztás hátulütőiről – egyik főszakácsa, David Dempsey kokainfogyasztást követően vesztette életét 2003-ban, saját bátyja pedig régóta heroinfüggő, jelenleg elvileg Portugáliában tartózkodik, de nem tudni róla biztosat.

Az interjúban Ramsay kitér Jamie Oliverre is, akit álszentnek nevez a cukoradóért folytatott küzdelme miatt, szerinte ugyanis ők elsősorban séfek, nem politikusok.

...és ezeket láttad?

fotó

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!