Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ha mentőcsónakba kényszerülnél egy óceánjáróról, jó, ha tudod, hogy ezt kapod majd enni

Biztosan sokan emlékeztek Lacira, a "Beférek a bőröndbe?" bloggerére. Most egy új, óceánjárón készített videóval és cikkel jelentkezik nálunk. Nézzétek, olvassátok!

A tapasztalt világutazók biztos kapásból meg tudják mondani, mik a jellegzetes ételek Délkelet-Ázsiában, Olaszországban vagy Ausztráliában – de vajon ki tudja megmondani, mit kapunk enni akkor, ha egy mentőcsónakban vagyunk kénytelenek elhagyni az óceánjárót?

Élet egy óceánjárón

Négy éve járom a világot, és ha új helyre megyek, akkor az első dolgom, hogy valami jellegzetes helyi ételt kipróbáljak, mert a lokál konyha ugyanolyan fontos része egy ország kultúrájának, mint a nyelv vagy a tradíciók. Csak a tradíciókkal nem tudsz jóllakni. Már egy bő éve egy óceánjáró hajón dolgozom, ami egyrészt azért szuper, mert az egész világot körbe lehet vele utazni, és olyan helyekre jutok el így, ahova önerőből biztos nem sikerülne. Másrészt azért is jó, mert egy teljesen új világot tudok így felfedezni, hiszen ezek a hajók olyanok, mint a kis úszó városok. Ugyanakkor ezek a „mini városok” is kerülhetnek nagy bajba, és ilyenkor mindenkinek tudnia kell, hogy mi a teendő.A személyzet évente többször is biztonsági képzésen vesz részt, sőt, minden hónapban több alkalommal vészhelyzeti tréninget tartunk, hogy álmunkból felrázva is tudjuk, hova kell menni és mit kell csinálni baj esetén. Például van, aki a vendégeket tereli a mentőcsónakokhoz, van, aki a MES station-öket engedi vízre, és van aki a gyerekekért felel – ez lennék én. Úgyhogy mindenkinek megvan a szerepe a folyamatban, és ha bekövetkezik a legrosszabb, és el kell hagyni a hajót, akkor azt sem árt tudni, hogy mi van velünk a mentőcsónakban.

Tengeri herkentyűs ételek:

Hogy mi van velünk egy mentőcsónakban?

Hát először is még egy csomó másik ember, egy átlag mentőcsónakban ugyanis 150-en préselődnek össze. Ne azokat a fából készült kis hajókat képzeljük el, amit a Titanicban láttunk, de azért ezekben utazni sem egy leányálom, főleg ha hullámzik a tenger. Úgyhogy nem árt rögtön az elején úgy bedobni a tengeribetegség elleni gyógyszert, mintha Tic Tac lenne, és akkor nem lesz tömeghányás azon a pár négyzetméteren. Ezenkívül találunk még jelzőkészülékeket (rakétákat és füstgránátot), mentőmellényeket, zseblámpát, termotakarót és így tovább. Na de hol van a háromfogásos vacsora?

Nemzetközi fogások:

Nos, az a hajón maradt. A mentőcsónakban az első 24 órában nem lehet hozzányúlni sem az étel- sem az italkészlethez, merthogy nincs belőle olyan hú de sok, hogy hosszútávon kitartson, ezért okosan kell bánni vele. Az MES station-ökben – melyek hatalmas felfújható egységek – fejenként csak fél liter víz jár, viszont van vízkészítő eszköz, amivel további vizet lehet előállítani (ha nem lett volna egyértelmű a nevéből). A mentőcsónakokban 3 liter víz jár fejenként, ami lássuk be, egy pár nap után már nem nagyon lenne elég. Kaja terén szintén nem túl rózsás a helyzet:

mindenki 10.000 kJ-nyi ételt kap csak. Ha ez önmagában nem lenne elég elszomorító, akkor még azt is hozzáteszem, hogy ez a mennyiség nem sült kacsacombot takar lilakáposztával, hanem egy kókuszaromával enyhén átitatott, szörnyen száraz müzliszerűséget.

Az íze még hagyján, de ahogy kinyitod, atomjaira hullik, és olyan sokfelé morzsázik, hogy a porszívód inkább öngyilkos lesz, minthogy ezzel megbirkózzon.És hogy én honnan tudom, mi a menü a mentőcsónakban? Szerencsére nem kellett élesben kipróbálnom, de az egyik biztonsági oktatás során sikerült szereznem egy ilyen „finomságot.”
Legújabb Hogyan (ne) haljunk éhen? címen futó Youtube-sorozatomban Kína, Izland és Finnország jellegzetes ételei után most azt mutatom meg nektek, hogy milyen íze is van egy ilyen csodának, amit a mentőcsónakban adnak. 

Íme a videó:

Beférek a bőröndbe?” bloggerére. Most egy új, óceánjárón készített videóval és cikkel jelentkezik nálunk. Nézzétek, olvassátok!" />

Ha saját szemeddel is szeretnéd látni, akkor nézd meg itt, vagy kattints át ide a videóért, a csatornán pedig rengeteg utazós epizódot találsz a világ minden részéről! A kóstolós sorozat is folytatódik hamarosan, mégpedig Dél-Amerikából. Ha pedig szereted a szép képeket a világ minden kontinenséről, akkor megtalálsz Instagramon és Facebook-on.

Ezek is érdekelhetnek még!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!