Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Haláli sütik - a világ legmorbidabb tortáit készíti ez a nő

Egy angol cukrász valami olyat alkot nap, mint nap, amik láttán hirtelen nem tudjuk eldönteni, hogy ámulattal nézzük, vagy inkább elfordítsuk a tekintetünket.

Annabel  De Vetten – becenevén Annabel Lecter – Birmingham-i étterme, a Conjurer's Kitchen, tele van szörnyűséges tortákkal, amik annyira mesterien megformáltak, és élethűek, hogy az már szép.

Szépséges szörnyűségek 

Annabel cukrászdájában van mindenféle torta, ami egy tisztességes darkost lázba hoz: hüvelykujj-méretű bogarak és lárvák, véres emberi szív egy zöld nyálkával teli medencében, de a csupasz csontok, az ördögi karmok, és a rozsdamentes acélból készült boncasztalon fekvő, felnyitott női test sem hiányozhat. Vagyis az egész olyan, mintha Morticia Adams konyhájában járnák.

A világ minden tájáról érkeznek ide látogatók, akiket lenyűgöztek a furcsa alkotások. Tőlük kapta a cukrász a becenevét, azaz az Annabel Lectert – Hannibal után szabadon. Vannak, akiknek inába száll a bátorságuk, amikor meglátják a nem mindennapi kompozíciókat, de ha egyszer megkóstolták a tortákat, vagy elszopogattak egy fehér csokiból készült szemgolyót biztos, hogy visszatérnek.

„Az emberek mindig azt kérdezik, miért döntöttem úgy, hogy ilyen furcsa, sötét dolgokat csinálok. A válaszom elég egyszerű: nekem az lenne a furcsa, ha nem akarnék ilyenek készíteni. A halál az élet része, ez egy első számú művészeti téma. Élvezem a sötét, morbid dolgokat, és ha hirtelen elkezdenék rózsaszín, lányos süteményeket készíteni virágos díszítéssel, a barátaim és a családom valószínűleg azt gondolnák, megőrültem.”

Dextert is megformálta

Annabel Pekingbe, Angliába és New Yorkba is készít tortákat megrendelésre, de a Hannibál című sorozat záró évadját is méltón ünnepelte: egy hatalmas, négyszintes, emberi szívet és szarvas agancsot formázó tortával. A cukrász szenvedélyéhez nagy segítséget jelent az, hogy még a főiskolán szobrászkodott, és jól ismeri a test anatómiáját.

Miután lediplomázott, festőművészként dolgozott, és alkalmanként besegített horrorfilmekbe is, de a kulináris művészetbe való belépése a saját esküvőjén kezdődött,. 2010-ben egy mágussal, Thom Petersonnal léptek frigyre és egy, a vendégek számára emlékezetes, darkos tortával rukkolt elő, ami sokaknak megtetszett, így Annabeltől hasonló tematikájú tortákat kezdtek rendleni.

Eleinte csak a barátoknak, ismerősöknek sütött, de nagyon hamar elterjedt a híre, és nemsokára már teljes munkaidőben sütött. 2013-ban aztán a FOX filmstúdió megbízta De Vettent, hogy készítsen egy életnagyságú süteményt, amely Michael C Hall-ot, a Dexter című sorozat főszereplőjét ábrázolja egy koporsóban. A torta 1,5 méter hosszú volt, és az elkészítése több mint 100 órát vett igénybe, aminek során 20 darab vér narancsot, 240 darab tojást, 55 kiló lisztet, 44 kg cukrot és 33 kiló vajkrémet használt fel.

A sikere azóta is töretlen, bár tény, nemcsak ijesztő tortákat készít, hanem nagyon kedves figurákat, élethű állatokat is! Így, azok sem maradnak hoppon, akik a sötét oldal helyett a világosabb mellett tették le a voksukat. Annabel most Los Angeles-ben készül üzletet nyitni, a további munkáit az Instagram oldalán tudod megnézni. Te betérnél az üzletbe?

Annabel ilyet kedves tortát is tud készíteni:

Igen, ez is egy torta:

Ezeket olvastad már?

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!