Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hangyainvázió keseríti meg a mindennapjaidat? Így tessékeld ki őket a lakásból!

Nem használ a sütőpor és a fahéj, és a hangyák már a krétakörben is táncot járnak? Próbáld ki a következő tippeket, és a kis betolakodók jó eséllyel menekülőre fogják!

A hangyák kolóniája lenyűgöző, kevés dolgosabb és strapabíróbb állat létezik náluk. Ezt a csodálatot azonban már nem tudjuk átérezni, ha a fürdőben, a konyhában, vagy a lakás egyéb pontjain jelennek meg. Tippek hangyák ellen.

Levendula, teafaolaj

Amíg a mi bőrünknek jót tesz a teafaolaj, és a levendula nyugtatja az idegeinket, addig a hangyákra ezek az illóolajok taszító hatással vannak. Keresd meg honnan bújnak elő, és a kis lyukakba csepegtess teafaolajat vagy levendula olajat. A fertőtlenítő hatású, erős, szúrós szagú teafaolaj, és a szintén antibakteriális hatású levendulaolaj illatát a hangyák cseppet sem tartják kellemesnek, ezért igyekeznek minél távolabb menni tőlük.

Ecet

Az ecet a háztartás egyik leguniverzálisabb szere, ráadásul sokféle rovar ellen hatásos lehet. A szúnyogot éppúgy elriasztja, mint a hangyákat. Fogj egy vízpermetező flakont, önts bele ecetet, és spricceld szét azokon a területeken, ahol a kis betolakodókat szoktad látni. Az apróbb repedéseket és nyílásokat se hagyd ki, és ne félj: az ecet szúrós szaga hamar elillan, a szagokra érzékeny hangyákat viszont távol tartja.

Cukorszirup

Az ecettel, a citrommal és az illóolajokkal ellentétben a cukrot nagyon is szeretik a hangyák. Ezt kihasználva készíthetsz csapdát: tégy több kis tálba cukrot, adj hozzá egy kevés vizet – épp csak annyit, hogy ragacsos masszát képezzen -, és tedd a tálkákat azokra a helyekre, ahol a hangyák szoktak menetelni. A cukor odavonzza a szagokra érzékeny rovarokat, és beleragadnak a csapdába.

Citromkarika

Megtörhetjük a hangyák vonulási útját, ha citromot csepegtetünk, és citromkarikákat teszünk oda, ahol az apró rovarok menetelnek, ugyanis a citrom illata visszavonulásra kényszeríti őket. Ha a hívatlan vendégek újra, és újra megjelennek az otthonunkban, akkor a felmosóvízbe facsarjuk bele 1 egész citrom levét is, és mossuk fel a járólapot.

Ezeket olvastad már?

via és via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!