Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatalmas dobásra készül Rácz Jenő!

A Michelin-csillagos magyar séf egy új, rendkívül exkluzív étterem nyitását tervezi a közeljövőben, melynek középpontjában a különleges fogások mellett ő maga áll. 

Rácz Jenő és a Costes tulajdonosa, Gerendai Károly hamarosan egy rendkívül exkluzív éttermet nyitnak Budapesten a Mariott hotel közelében. 

A Rumour nevű étterem egyszerre 21 embert tud majd befogadni, az exkluzív vacsorák pedig nem csak azért lesznek különlegesek, mert a Michelin-csillagos séf készíti el őket, hanem azért is, mert a vendégek tulajdonképpen magával Rácz Jenővel tölthetnek el egy kellemes estét. 

,,Sok ilyen étteremben jártam már, és mindig nagyon izgalmas tud lenni, amikor egy séf odajön és elmondja, hogy miért is finom valami. Sokkal jobban értékeli az ember, amikor elmagyarázzuk neki, hogy azt a valamit, amit eszik öt napig érleltünk, utána savanyítottuk, utána szárítottuk majd szervíroztuk, mert az ember így átgondolja, hogy az az egy falat étel, amiről szó van, az már akár egy 15 napos előkészítésnek az eredménye" – mesélt nekünk a Rumour stratégiájáról Jenő.

Mint minden, a névválasztás is koncepcionális volt (a rumour szó angolul pletykát és szóbeszédet is jelent), a lényeg, hogy a Rumour étterem beszéd tárgya legyen, ezzel is bevonzva az embereket arra, hogy valami teljesen új dolgot próbáljanak ki.  

Az étteremben nem lesz állandó étlap, és nem is lehet majd feltétlenül bekategorizálni, milyen nemzet konyhájának fogásai készülnek el a vendégek előtt, a Rumour inkább a különböző ízvilágok közös felfedezése és a kivételesen bensőséges hangulat miatt lesz egyedülálló étterem Magyarországon. A tél folyamán megnyíló étteremben nem csak Jenővel, de a Rumour konyhájának teljes csapatával is találkozhatnak majd a vendégek.

,,Ameddig az ember zárt falak között dolgozik, nem találkozik a vendéggel, hajlamos arra, hogy úgy érezze magát, mintha csak mennének a napok, de nem lenne eredmény. Itt az ember minden nap kap majd impulzusokat, eredményeket. Amit itt az ember főz és szép, azt mi látni fogjuk a konyhából, hogy ízlik a vendégnek vagy nem ízlik. Sőt, akár ki is megyünk mi szakácsok beszélgetni a vendéggel. Amikor azt látja az ember, hogy a vendég örömteljesen eszik, és értékeli azt az energiát, amit te belefektettél a vacsorába, akkor úgy érzed, hogy neked visszacsatolásként annyi kijutott, hogy megérte dolgozni."

 

A 29 éves séfnek már van tapasztalata abban, hogyan érdemes közönség előtt főzni, Jenő ugyanis már a két csillagos szingapúri L'Atelier de Joël Robuchon étteremben is hasonló koncepció szerint dolgozott. 

Az új étterem stratégiáját Jenő és Gerendai Károly már egy éve tervezik, nem ez azonban az egyetlen projekt, amelyen a séf és az üzletember együtt tevékenykedik. Jenő Gerendai Károly új, Kínában található Costes éttermének kialakításában is közreműködik. Az ázsiai kultúra sokszor alapjaiban eltér az európaitól, Jenő pedig eddigi sanghaji (Taian Table) és szingapúri munkáinak köszönhetően rengeteg hasznos tanácsot és észrevételt tud adni az éttermet előkészítő stábnak.

Ez is érdekelhet: 

címlap: Facebook.com/chefraczjeno

 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!