Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hatalmas veszteség érte Paul Bocuse leghíresebb éttermét

A világon egyedülálló módon Paul Bocuse leghíresebb étterme 55 év után először elveszítette három csillagos Michelin-minősítését. 
Két évvel az alapító halála után elveszített egy csillagot Paul Bocuse világhírű francia mesterszakács legendás étterme, a Lyon közelében lévő L'Auberge du Pont de Collonges, amely 55 éve megszakítás nélkül viselte a Michelin étteremkalauz által maximálisan adható három csillagot. 
 
 
A Collonges-au-Mont-d'Or-i legendás vendéglő megfosztását egy csillagtól a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsversenyt szervező cég, a GL Events jelentette be először péntek hajnalban, „rendíthetetlen támogatásáról” biztosítva a francia konyhaművészet templomának számító intézményt. A nap folyamán a Michelin is megerősítette, hogy az étteremkalauz január 27-én megjelenő 2020-as kiadásában három helyett már csak két csillaggal szerepel az ínyencek zarándokhelye, amelynek konyhája „továbbra is kiváló, de már nem háromcsillagos színvonalú.” 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jackie (@jackmmontgomery) által megosztott bejegyzés,

 
Az étteremkalauz 2019 folyamán többször is próbafogyasztást tartott a Lyon melletti vendéglőben. Pénteki nyilatkozatuk szerint „fairnek kell lenni a vendégekkel szemben, végtére is a kalauz azoknak szól, akik étterembe járnak.”
A legfinnyásabb vendégek már jóval Paul Bocuse halála rebesgették, hogy a L'Auberge du Pont de Collonges már nem a régi. 
 
,,Habár meghökkentett minket a bizottság döntése, reméljük, hogy egy dolgot sosem veszítünk el, az pedig Mr. Paul lelke" - reagált a minősítésre nyilatkozatában az étterem majd hozzátették, hogy remélik, az étterem felújításával együtt ugyanazt a teljes élményt tudják majd nyújtani, mint régen. Az AFP jelentése szerint a Michelin-kalauz nemzetközi vezetője, Gwendal Poullennec személyesen közölte a hírt az étterem vezetőségével. A lefokozás egész Franciaországot megdöbbentette. 
 
A 2018. január 20-án, 91 évesen elhunyt Paul Bocuse-ra úgy tekintettek, mint a francia konyhaművészet megtestesülésére. A Gault&Millau étteremkalauz az évszázad mesterszakácsának nyilvánította. Utódainak minden erőfeszítésük ellenére sem sikerült tartaniuk a korábbi színvonalat.
 

Ez is érdekelhet: 

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!