Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Miért jó egyes szakértők szerint, ha régi, ütött-kopott a vasserpenyőd?

Szinte minden háztartásban akad legalább egy igazi, nehéz vasserpenyő, amit még a nagyitól örököltünk. Kicsit ütött-kopott, zsíros, de még sincs szívünk kidobni...ismerős? 
Hiába tisztítod meg kedvenc, régi, súlyos vasserpenyődet, az alapos súrolás után is úgy néz ki, mintha valami jó sűrű olajba mártottad volna? A szívedhez nőtt, mert még a nagyié volt, vagy egyszerűen nem tudod elképzelni nélküle a konyhai munkát? Van egy jó hírünk: nem is kell! Szakértők szerint ugyanis nem kell szégyellni vagy kapásból a kukába dobni a kopott, elszíneződött vasserpenyőket, mert még ennek is hasznát vehetjük a főzés során.
 
(*Figyelem, ez teflon serpenyőkre NEM vonatkozik!)
 
 

Mire vethetjük be?

A sötét, elszíneződött felület elősegíti az ételek, például a zöldségek karamellizálását. Rhoda Boone, szakértő mindig az ütött-kopott vasserpenyőjét veti be a zöldségek pörköléséhez, de a csirkecombot és a sertésbordát is szereti a már jól bevált, kissé viharvert serpenyőjében elkészíteni. 
 
 
Ezzel Anna Stockwell, gasztroújságíró is egyetért. Mint mondja, a jól elhasznált edények sötét elszíneződése egyfajta természetes tapadásmentes felületként működik, ami azt jelenti, hogy a zöldségek kevésbé tapadnak le, így egyszerűbb ezekkel a serpenyőkkel a munka. A szakértő azonban a süteményekhez nem ajánlja, ebben az esetben fontos, hogy a lehető legújabb, legsimább felületű edényt használjuk.
 
 

Hogy tartsuk tisztán? 

A mosás enyhe szappanos vízzel a legjobb, és tisztítás után közvetlen töröljük át, a gyors kiszáradás megakadályozza a rozsda kialakulását! 
 

Ez is érdekelhet:

 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!