Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: 8zsuzsa8

Eheti kiemelt szakácsunk, Zsuzsa kimondottan szeret főzni. Ha friss zöldségekre van szüksége, csak kimegy a kertbe és szed egy keveset a saját termelésű finomságokból.

Nagyon szeretek főzni. Igen kreatív dolognak tartom. Persze főzök „kottából is”, pontosan követve a receptet, de igazából kísérletező fajta vagyok. Szívesen megtanulom az utazásaim során megkóstolt más nemzetek ételeit.

Három gyermekem és egy hasát nagyon szerető férjem van.  Amikor a gyerekek kirepültek, gond volt a kétszemélyes adagokra való áttérés, és újabb megpróbáltatás volt a cukorbetegség beköszönése is életembe. Nemcsak hogy cukormentesen kell főznöm, sütnöm, hanem a szénhidrát-mennyiségre is ügyelnem kell. Mivel korábban is gyakori volt a zöldségféle a menüben, csak egy kicsit kellett változtatnom az arányokon. A diabetológusom mindig megdicsér a változatos, ízletes, ötletes ételekért. Legsikerültebb cukorbetegeknek való receptjeimet a NoSalty oldalára is feltöltöttem.

Receptek cukorbetegeknek Zsuzsától

A nagy mennyiségek főzése azért nem veszett ki az életemből. Nyaranta számos unokám számára – tizenegy unokám van! – unokatábort tartok hatalmas kertünkben. Már nyolc alkalommal volt, egyre növekvő létszámmal, hiszen csatlakoztak hozzánk nővérem unokái is. Idén már tizenöt főre kellett főznöm! Bográcsunk állandó használatban volt. Szerencsére a kert nyáron ontja a zöldségeket, gyümölcsöt – a gyerekek is szívesen segítenek a borsófejtésben, meggymagozásban, a ribizli szemezésében és palacsintasütésben. Igazi kihívás ennyi szájnak, ízlésnek megfelelően kitalálni az ételeket.

Kerti ebédek a gyerekseregnek

A képen épp levest osztok a csapatnak – cukkinileves pirított kenyérkockával, hátul a bográcsban pedig paprikás krumpli készül.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!