Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Adriennke26

Fő a változatosság - vallja e heti szakácsunk, Adrienn, aki pont három éve csatlakozott hozzánk. Németországban él gyermekével és férjével, ismerjétek meg!

Kislánykoromban szívesen segítettem anyukámnak a konyhában, de inkább csak pogácsa vagy valamilyen sütemény készítésekor. Később – az egyetemi évek alatt – nem volt sem időm, sem kedvem megtanulni főzni. Szerencsére nem haltam éhen, mivel anyukám minden vasárnap telepakolt hűtőtáskával indított vissza. Utána a munkahelyemen legtöbbször a kantinban ebédeltem, és valahogy nem éreztem szükségét, hogy megtanuljak főzni.

Aztán úgy alakult az élet, hogy férjhez mentem, és elköltöztem Németországba. Ráadásul még várandós is voltam, így muszáj volt megtanulni főzni, mert hát a gyereknek csak kell enni valami normális ételt. A rakott krumplin és túrós tésztán kívül talán még rántott húst tudtam készíteni. Így aztán bújtam a különböző netes receptes oldalakat, blogokat, újságokat, és ezáltal a receptgyűjtés a szenvedélyemmé vált.

A két „P” – pite és papucs Adrienntől

Mivel a férjem német, ezért elkezdtem német nyelvű receptes oldalakat is böngészni, mert neki annyira nem ízlenek a zsíros magyaros ételek. Anyukámat is gyakran felhívtam, hogy kell ezt vagy azt főzni, most már eléggé magabiztosan mozgok a konyhában.

Süss mindenbe zöldséget Adriennel!

Mivel itt Németországban hagyománya van, hogy délután 15 óra körül kávét isznak és hozzá esznek valamilyen süteményt (Kaffee und Kuchen) – természetesen nem minden nap – , ezért elkezdtem gyűjteni a süteményrecepteket. Meg kellett állapítanom, hogy a németek sokkal jobban sütnek, sokkal látványosabb és ízletesebb sok süti, mint Magyarországon. De karácsonykor azért mindig van zserbó!

Még két „P” – pohárkrém és puszedli, együtt is szuperek!

A férjem eredetileg pékmester, így az alapdolgokat tőle tanultam, de ő itthon csak ritkán szokott sütni, főleg fonott kalácsot, fánkot (Berliner) vagy mogyorós süteményt készít. Az összes többi süteményt én szoktam sütni, ha születésnapot ünneplünk, akkor általában 15 emberre készítek három különböző süteményt.

Még több süti Adrienntől

Ami itt Németországban nagyon hiányzik, az a magyar túró, anyukám szokott hozni repülővel pár csomaggal és lefagyasztom, mert bizonyos süteményeket vagy túrógombócot nem lehet a krémes német túróból készíteni.
Örülök a megtiszteltetésnek, bár igazából sosem gondoltam arra, hogy egyszer valamikor én is a hét szakácsa lehetek, hiszen annyi jó szakács van itt a NoSalty-n!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!