Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Éva házias konyhája

E heti kiemelt szakácsunknak, Évának a kelt tészta sütése okozta a legnagyobb problémát. Németországba költözése után gyorsan megoldódott a helyzet, nézzétek sütialkotásait!

Meglepődtem, amikor olvastam az emailt, amiben érkezett a felkérés, legyek én a hét szakácsa. Örömmel válaszoltam is, hogy amint időm lesz, írok magamról. Aztán a gondolatok röpködtek a fejemben, hogyan is kezdjem el, mit is írhatnék magamról.
Majd jött a fölismerés, hogy fotóm sincs, mert mindig kihúzom magam a fotózás alól, vagy éppen én vagyok a fotós, így azt is kellett még készítenem – emiatt egy kicsit elhúzódott a cikk megszerkesztése.

Fiatalkoromban egyáltalán nem érdekelt a főzés. A Badacsony lábánál egy Balaton-parti kis településen nőttem föl, anyukám sokszor tevékenykedett különböző üdülőkben, mint szakácsnő. Így Ő elkényeztetett bennünket a testvéreimmel együtt a sok finomsággal, nagyon ízletesen főzött.

Tortát Évától!

19 éves voltam, amikor végleg elköltöztem a szülői háztól, akkor kezdtem főzőcskézni egy szakácskönyv segítségével, kisebb nagyobb sikereket elérve. Mindig azokat az ízeket próbáltam az ételeimben visszahozni, amit otthon, a szülői házban megszoktam.
Soha nem felejtem el az első galuskám, amit készítettem gombapaprikással – nagy meglepetésemre átfolyt a szaggatón, annyira híg volt. Ott álltam döbbenten, és néztem a fazék alját, amiben egy halom egybefüggő galuskatészta volt.
Majd a lekváros bukta is hasonlóan sikerült: megkérdezték tőlem, mit sütöttem, mert finomnak finom, de nem ismerik, annyira lapos lett. Aztán belejöttem, kaptam dicséreteket is, de a kelt tésztáim továbbra is sikertelenek maradtak.

Húsos fogások Éva konyhájából

Mikor ideköltöztem a férjemhez Németországba, egy lisztes zacskón rátaláltam egy mákos fonott kalács receptjére, és végre SIKERÜLT a kelt tésztám is. Már a lekváros bukta sem lett többé lapos, sőt!
A főzés szeretete akkor kezdődött igazán, amikor megszületett a lányom. Akkor már egy igazi család voltunk, és természetesen szerettem volna mindenféle finomsággal kényeztetni őket – úgy, ahogy a szülői házban anno én is megkaptam.

Még több édes finomság Évától

A megszokott magyaros ételeket készítem, de szívesen kipróbálom különböző országok ételeit, és ha vendégeink vannak, ők is tesztalannyá válnak. Többször meglepem őket valamilyen újdonsággal.
A lányom mára már egyetemre jár, távol a szülői háztól, de ő is ugyanúgy keresi a hazai ízeket. Többször fölhív telefonon: „Anyu, ezt hogyan főzöd? De pontosan írd le, hogy olyan legyen mint a tiéd!” – mert mindig az a finom amit anyu főz. De ezzel minden gyerek így van, szerintem.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!