Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Il-di.

E heti kiemelt szakácsunk Il-di. legtöbbször sajnálja az időt a főzésre, inkább a természetbe vágyik, nem a konyhába. Szerencsére lányai élvezik a főzőcskézést helyette.

Igazság szerint sajnálom az időt a főzésre. Szívesebben kertészkedek vagy csak nézem, hogyan nő a fű :) Éppen ezért állandóan a gyorsan elkészíthető recepteket kutatom és főzöm, hogy minél hamarabb kikerülhessek a négy fal közül. Erre nagyon tökéletes felület az itteni recepttár, amit közösen, szakácstársaimmal együtt töltünk meg tartalommal. 

Házias édességek Ilditől

Igyekszem egészséges, minden káros anyagtól mentes ételeket készíteni. Az utóbbi időben még nagyobb odafigyeléssel kell megválogatnom az összetevőket egy-egy étel készítésénél, kislányom laktózfelszívódási zavara miatt.  Persze azért én is tudok örülni egy-egy jól sikerült menünek.

Péksütik, ahogy Ildi készíti őket

De legszívesebben mások főztjét kóstolgatnám! Amikor gyerek voltam, a nyugdíjas szomszédnéni örömmel engedte, hogy a konyhájában segédkezzek. Sok praktikus dolgot leshettem el tőle, főleg a főzés terén. Nagymamám pedig a sütésben engedte, hogy kibontakoztathassam kreativitásomat, amit a későbbiekben, mint cukrász kamatoztathattam.

Még több fincsi édesség Ilditől

Szerencsére mindkét lányomban megvan az, ami belőlem hiányzik, nekik nemcsak az ételek elfogyasztása, hanem az elkészítése is nagy élvezet. A természet kompenzál! Talán majd egyszer ők is részesei lesznek ennek a nagy közösségnek.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!