Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Judit69

Eheti kiemelt szakácsunk, Judit imádja a ricottát és az olasz konyhát, gyönyörű ételfotóit pedig ugyanúgy megkomponálja, mint a receptet magát.

Megtiszteltetés számomra, hogy a NoSalty szerkesztősége felkért, írjak magamról a Hét szakácsa c. rovatba.

Már kislánykoromban anyu szoknyája mellett szorgoskodtam a fakanállal, de igazából amikor férjhez mentem, akkor kezdődött élesben a sütés-főzés, hiszen külön háztartásom és konyhám lett. Ennek már közel 26 éve. Akkortájt még nem volt internet, így az alapokat főleg anyukámtól, szakácskönyvekből és különböző receptes lapokból sajátítottam el. A Mátra lábánál, egy Nógrád megyei kis városkában élünk négyen egy kertes házban. Ha az idő engedi, sokszor a szabadban készül az ebéd vagy a vacsora, mert szeretünk bográcsolni és grillezni.

Valódi tortacsodák Judit konyhájából

Nagyon szeretek sütni-főzni, és amikor látom, hogy megelégedéssel és jóízűen fogyasztják a családom tagjai és barátaink az elkészített ételt vagy sütit, határtalan öröm fog el. A főzés és a sütés ne legyen kényszer, leljük örömünket benne, és ha valami mégsem sikerült úgy, ahogy egy fotón vagy egy  receptben le van írva, ne vegye el a kedvünket. Próbálkozzunk újra és újra! Bátran kísérletezek a fűszerekkel, és mindenkit arra biztatok, hogy ne féljenek használni őket, hiszen nemcsak hogy ízletesebbé és pikánsabbá tesszük velük ételeinket, hanem számos jótékony hatással is rendelkeznek.

Nemzetközi konyha a la Judit

„Sütni vagy főzni szeretsz jobban?” – tették már fel többször a kérdést. Nos, inkább sütni, de itt is az egyszerűség és az „olcsón finomat” elv érvényesül. A blogomat 2012. nyarán kezdtem írni, hogy összegyűjtsek sok-sok finomságot az utókornak, és hogy minél több emberhez eljussanak a receptjeim. Sokszor dicsérik az ételfotóimat, hiszen egy étel akkor gusztusos, ha szépen és igényesen van tálalva, van a képnek mondanivalója, és én erre nagyon sokat adok. Amióta a blogot írom, nemcsak a receptek gyűlnek, hanem a tálalási kellékek is, szeretek régiségvásárokra járni, alkudozni.

Még több olasz finomság

Aki ismer, az tudja, hogy nagyon sokszor utazom Olaszországba, innen az olasz ételek utáni rajongás. Imádom a konyhájukat, sok receptem is innen ered, sőt, sok hozzávalót is kintről szerzek be, de a magyar, hagyományos ételeket is szívesen főzöm. Gyengém pl. a hortobágyi húsgombóc és a vörösboros marhapörkölt, na meg a zserbó. Nagy kedvencem azonban a ricotta, képes vagyok csak úgy magában is elkanalazni, és nemcsak édességbe krémként, hanem pl. cannelloni-ba , lepénybe töltve vagy akár gombócnak is nagyon finom. Másik nagy imádat a mák-meggy páros, még a mákos tésztára vagy gubára is meggylekvárt csurgatok, annyira szeretem. Válogassatok kedvetekre receptjeim közül!
Jó sütés-főzést kívánok mindenkinek!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-02-23 16:18

Kedves Judit, szivböl gratulalok! A müalkotasok közül mar elsö latasra eltettem egy-ket receptet, abszolut lenyügözöek! Minden jot kivanok: Marti