Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Katica

Mai kiemelt szakácsunk, Katica, igen korán a tűzhely mögé kényszerült, de Ő ezt is jól élte meg, örült a felismerésnek, hogy megtanult főzni!

A főzés iránti érdeklődésem már gyermekkoromban elkezdődött. Alig voltam 5 éves, már a Nagymamám körül sündörögtem a konyhában. Lestem minden mozdulatát, élveztem ahogy a keze alól kikerültek a szebbnél szebb, és finomabb ételek, sütemények.


Később sajnos egy csúnya betegség folytán szegény ideiglenesen lebénult. Édesanyám nem tudott a segítségére lenni, mert Édesapám élet-halál között volt, és itt volt a két fiú testvérem is, így én mentem Nagyikám segítségére.

Kelt tészták Katicától

14 évesen főztem Nekik az első pörköltet, és, hogy meggyőződjek finomságáról, bevittem lábasostól a betegágyához a szobába és „jól lakattam” vele a parkettát...sikerült kiborítanom,...de megtanultam főzni.

Édesek és szépek Katica kekszei, sütijei

A vendégvárást, az ünnepekre való készülődést szeretem a legjobban: nagy boldogsággal tölt el, amikor jó étvággyal fogyasztják az ételeimet, süteményeimet. A családomtól mindig izgatottan várom az elismerést. Örülök minden dicsérő mondatuknak, és még az esetleges kritikát is jó szívvel fogadom Tőlük.

Kockázz Katicával!

Mindent szeretek sütni-főzni. Megtanultam Nagymamámtól, Édesanyámtól, és az évek során tapasztalatot gyűjtöttem könyvekből, műsorokból,a gasztro-blogokból, és nem utolsó sorban innen a NoSalty-ról... Azt tartom szemem előtt, amit Gundel Károly megfogalmazott: „A kiválóság nem örökletes. A minőség nem veled születik. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. ”
Ars poeticám. 
„Egy jó háziasszony ha szórakozni és elbűvölni akar,belép a konyhájába...”

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!