Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Katrin

Katrin szakácsunk tíz éve, amióta unokái megszülettek, teljes odaadással süt-főz nekik. Marcipándíszítései már-már a profizmus határát súrolják. Nézzétek meg csodás tortáit!

Ebben a hónapban lesz 39 éve, hogy elkezdtem saját háztartást vezetni, s egyedül főzőcskézni. Természetesen többször kikértem Anyukám véleményét. Anyukám is nagyon szeretett főzni, s mindig finomakat készített a családnak. Nagyon sok mindent Anyukámtól tanultam, főzni is, sütni is. A mai napig is az Ő sós stangliját készítem, igaz, kicsit változtattam rajta, de nagyon imádjuk így is!

Sós finomságok Katrintól

Volt mindig időm munka után egy kis vacsorát összedobni, hétvégén pedig nagyobb sütést-főzést rendeztem. Majd amikor a gyerekeim tizenévesek lettek, nem szerették a menzás ételeket, ezért minden este főztem másnapra.
Lassan 10 éve lesz, hogy unokáim vannak, azóta természetesen az Ő kedvükre sütök-főzök, ha nálunk ebédelnek, de ez szerintem természetes. Hiszen mindenki imádja a gyerekit, unokáit, és igyekszik a kedvükre tenni. Nekik készítettem például a rafaellós pipiket és a fasírtsüniket is.

Katrin nagy kedvvel süt unokáinak

Húsvétra például jó pár éve ilyen tálat szoktam készíteni, ami elég mutatós, és ami nem utolsó szempont, nagyon finom is:

4-5 éve pedig elkezdtem tortákat sütögetni születésnapokra. Talán a legszebb torta ebben az évben készült, amit fiamnak készítettem, a Holdas-Göncölszekeres torta, valamint kisunokám kislányos tortája.

Szülinapi meglepetések Katrin konyhájából

A cikk elején szereplő pókemberes tortát is én sütöttem, valamint a rózsa- és Pókemberfigurát is, bár ezeket készen vett marcipánból készítettem. Elmondhatom, hogy egyre jobban szeretek sütni, főzni.

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!