Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Kriszti

E heti kiemelt szakácsunk, Kriszti mániákusan gyűjti a recepteket, egy nagy szekrényt meg tudna tölteni velük. Imád ajándéktortákat és más sütiket készíteni. Ismerjétek meg!

A konyha-, szakács- és cukrászművészet iránti szeretet már gyerekkoromban körül lengett. Gyerekként folyamatosan az anyukám szoknyája mellett álltunk, és kis kuktaként egész pici korunktól kezdve ott tüsténkedtünk a konyhában.

Aztán anyaként a gondoskodást, később a menekülést jelentette a sütés-főzés, majd a válásom után új boldog évek jöttek, és a mostani páromnak köszönhetően ismét elememben vagyok, ráadásul most már támogatással készítem az finomságokat, hiszen Ő teljes mellszélességgel kiáll mellettem, és elfogadja megszállottságomat.

Péksütik egy kakukktojással Krisztitől

Egyébként az én családomban a mai napig nagy szerepe van az evésnek, hiszen egy szépen megterített asztal, a finom ételek, az illatos sütemények az otthon melegét jelentik.

Nálunk a nagy ünnepek, vagyis Karácsony, Húsvét, névnapok, születésnapok, családi összejövetelek idején a szüleimnél a mai napig együtt van a család, egy-egy nap mindenki nálunk gyűlik össze, mindenki lerakja a saját kézzel készített finomságát az asztalra, és persze együtt örülünk az ünnepeknek. 

Torták, sütik Kriszti ajánlásával

Az én reszortom általában a sütemények, torták készítése, egy-egy ünnep nem múlhat el az én tortáim nélkül. Az évek során hobbivá nőtte ki magát a sütés-főzés szeretete, így a családtagok ajándékba gasztromeglepetést kapnak, persze legjobban a névnapi, szülinapi tortákat várják.

Egy elképzelt menüösszeállítás Kriszti konyhájából

Amikor kezdett hobbimmá válni a kreatívkodás, abban az időben találtam rá a ti oldalatokra, amin jobbnál jobb ötleteket találtam, aztán nagy levegőt véve beküldtem az első receptemet képpel felturbózva, és izgatottan vártam a hatást. Végül az évek alatt összegyűjtött receptek tárolására lassan kicsinek bizonyult a konyha. Egyik ilyen felfedezésemen felbuzdulva – és két hét kényszerpihenő alatt, míg az ágyat nyomtam – nekiláttam a receptjeim digitalizálásának is, gondoltam kipróbálom a gasztroblog világát, már jópár receptem megjelent rajta, de még csak ismerkedem az ízével – na meg teljesen laikusként próbálgatom a szárnyakat. Gondoltam, ha más nem, a saját elektronikus receptkönyvem elkészül, és nem kell a kis cetliket a lakás különböző polcain keresgélni,

Szólj hozzá!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SzKriszti
Kriszti / SzKriszti Tue, 2016-10-04 17:52

Sziasztok :)

Köszönöm szépen a gratulációt és a lehetőséget, nagyon kedves gesztus. Megosztottam a közösségi oldalon is a cikket és nagyon kedvesen reagálták le az ismerősök, barátok :) Sajnos mostanában nem sok időm van a feltöltésre, de folyamatosan figyelemmel kísérem az oldalt és mindig sok újdonságot, figyelemre méltó receptet, tanácsot találok.
Köszöntettel
SzKriszti

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2016-10-03 13:33

Kedves Kriszti!
Gratulálok a hét szakácsa elismeréshez! A támogató család és a főztöd megbecsülése újabb és újabb, jobb és jobb receptek kreálására buzdít, remélem ezzel utat mutatsz másoknak is! Kíváncsian várom a többit!