Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Nyuszikutya

Nyuszikutya, alias Yvette, két fiú édesanyja, akik közül a kisebbik nemsokára szakács lesz. Olvassátok szeretetteljes írását, és ismerjétek meg csodás receptjeit!

Kislánykoromban kezdődött ez a szerelem a konyhával. Mindkét nagymamám remek szakácsnő volt, szinte a kötényük alatt nőttem fel, miközben tésztát dagasztottam, krémeket kevertem. Sosem felejtem el azokat az ételekkel, süteményekkel, tortákkal megrakott asztalokat, amelyeket az ünnepi alkalmakra készítettünk.

Miután ők elmentek, mint egyetlen unoka, az én feladatommá vált az ünnepi készülődés. Szenvedélyesen kezdtem a receptek gyűjtésébe, jöttek a kártyák, magazinok, majd a Tv-ben látott műsorok, és mindezekből egy hatalmas gyűjtemény állt össze. Mai napig kísért ez a szenvedély, legyen az egy ízletes étel vagy sütemény, rögtön megpróbálom kitalálni, vajon hogyan készül. Bárhol járok a világban, keresem a helyi receptes könyveket, amelyekből aztán itthon kísérletezgetek.

Ízelítő Yvette nemzetközi konyhájából

Régebben inkább a hagyományos vonalat követtem a konyhában. Ma már, kisebbik fiam inspirálására – aki hamarosan szakács lesz – , örömmel nyitok a modern és egészségesebb gasztronómia felé. Időnként tanulok én is tőle, sőt, együtt is nagyon szeretünk alkotni a konyhában.

Sütik Yvette ajánlásával

Pár éve találtam a NoSalty oldalára, amikor saját készítésű bonbonokkal kedveskedtem szeretteimnek karácsonyra. Rengeteg jó ötletet találtam itt, és azóta, ha csak tehetem, itt mazsolázom. Kedvelem a külföldi oldalakat is, szeretek hozzáolvasni, mielőtt belevágok egy újdonságba.

Szeretettel készült finomságok Yvette-től

Párom ajánlására lettem itt szakács, s nagy szeretettel osztom meg veletek receptjeimet. Mindenkit arra buzdítok, merjen elindulni ezen az úton. Nagyon nagy örömmel tölt el, amikor látom, hogy mások is szívesen nézegetik a receptjeimet.

Végezetül pár pozitív gondolat a főzésről: hiszem, hogy igazán jól főzni csak szeretettel lehet. A főzésben benne rejlik a gondoskodás azok iránt, akiket szeretünk, ettől szépül meg a befektetett munka. A főzés több, mint táplálékkészítés, a főzés jelkép. A szeretet jelképe.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MyNameIs
MyNameIs Wed, 2015-08-19 14:44

Le a kalappal!:) Nagyon ügyes vagy! Ránézek a képekre és máris beindulnak az emésztőnedveim...:) Én ha 200 évig élnék se tudnék ilyen remekműveket alkotni.:-((( Próbálkozom én, de valahogy semmi érzékem hozzá sajnos...

yvette444
Nyuszikutya / yvette444 Mon, 2015-08-24 20:40

Köszönöm a kedves hozzászólást! Mindenkinek van érzéke valamihez, csak meg kell találni a megfelelő utat hozzá. Próbálkozz és biztosan sikerül előbb -utóbb! Csak szólj és segítek :)

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2015-08-10 16:44

Gratulalok, nagyon kedves valoban a bevezetö szöveg, a receptek tetszetösek, es kiprobalasra csabitoak.

Üdvözlettel, Marti