Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Stella

E heti kiemelt szakácsunk Stella, alias Zsuzsa hivatása szerint ápolónő. Jelenleg a fűszerek gyógyító hatásával kapcsolatban bővíti ismereteit. Ismerjétek meg!

Egészen 24 éves koromig csak úgy főzögettem, nem nagyon kötött le, és nem volt a kedvenc elfoglaltságom.

Volt egy gyerekeknek való kis szakácskönyvem, és a tudás, amit ellestem a szüleimtől. Aztán mikor férjhez mentem, sokszor probléma volt még a szüleimnél is, hogy napról napra újabb ételt főzzünk, és hogy mi legyen az. Hát fogtam magam, és a maradékokból kitörpöltem a szerintem ehető és jóízű ételt. Persze volt olyan, hogy kóstolás után „vinnyogva” ettük meg, és olyan is, hogy a kutyának se kellett!

Tészták Stella konyhájából

Szeretem a régi recepteket, amelyeket még az ősöktől hallottam, van egy kis receptgyűjtő mappám, ahová az érdekes, a saját, vagy éppen ismerősöktől kapott recepteket rakom el. Kedvenc ételem reggelire a bundás kenyér, és úgy jó, ha együtt készítjük el! Szeretem a különleges ételeket kipróbálni és megfőzni.

Bundás finomságok Stellától

Apukám, még olyan 6 éves lehettem, konzerv kagylót evett, én finnyáztam, és nem ettem belőle. Ekkor Apu azt mondta, hogy hülyén fogok meghalni, ha nem próbálom ki, kóstoljam meg. Mikor nem volt ott, titokban belekóstoltam, hát nagyon is finom volt! Nem akartam hülyén meghalni! Mostanában egyébként a különleges fűszereket próbálgatom.

Ápolónő a hivatásom, jelenleg a fűszerek gyógyító hatásával kapcsolatban bővítem az ismereteimet. Bika horoszkópban születtem, így nagyon sokat jelentenek számomra a gasztronómiai élvezetek. Mára megtanultam, hogy nem sokat kell enni, hanem mindenből egy kicsit, így marad hely még a desszertnek is.

Izgalmas édességkosár Stella ajánlásával

Örülök, hogy köztetek lehetek, mindig kihívás egy új receptet kitalálni, ami még az oldalon nem olvasható, és boldogsággal tölt el, ha jó és ehető lesz! Köszönöm a jó ötleteket és konyhatechnikai fogásokat, amit megosztotok velünk!

A családomnak mindig mondom, hogy vegyék úgy, mintha egy étteremben ennének minden nap, csak itt nincs állandó étlap! Van egy kedvenc szakácskönyvem, ezzel kívánok mindenkinek szép napot, a címe: ”Nem boszorkányság”!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!