Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Sylvia Gasztro Angyal

E heti kiemelt szakácsunk egy csinos anyuka: Malmos Szilvia, alias Sylvia Gasztro Angyal. A konyhájában és a szabadban egyaránt szeret főzni, ismerjétek meg!

Bemutatkozásom kedvenc gasztroidézetemmel szeretném kezdeni:
„Aki nem szeret sütni-főzni, annak az életében lehet, hogy még nem jött el az a személy, akit szívvel-lélekkel szeretne etetni!” – Nagyi tanácsa, és most már az enyém is.

Hogyan is kezdődött? Már kislánykoromban is szerettem a konyhában sertepertélni Anyukám és Nagymamám között. Nálunk régen és most is mindennapos dolog, hogy meleg étel kerül az asztalra. Úgy 12 éves lehettem, mikor egy osztálytársnőm szülinapi zsúrján voltam. Akkoriban még különlegesnek számított, hogy hidegtálakat szolgáltak fel nekünk – azóta kedvenceim a majonézes saláták, a franciasaláta, a tojássaláta, a majonézes burgonya és más hasonló finomságok.

Még több torta Szilviától

Első próbálkozásom ebből az élményből született. Főzésnek nem nevezném, franciasalátát készítettem, és a családom biztatására tovább próbálkoztam egyszerűbb fogásokkal. Mivel fiatal koromban nem voltam édesszájú, a sütés sokáig kimaradt az életemből. Később, mikor gyermekem született – és ő valódi édességfan – kezdtem el mindenféle süteményeket, tortákat is alkotni.

Édességek Szilvia ajánlásával

A konyha az én felségterületem, nem kötelességből, hanem élvezetből, szenvedélyből sütök-főzök. Kreatív vagyok, nem csak a konyhában, hanem az élet egyéb területein is. Az évek alatt hobbim lett a gasztronómia, szeretek éttermekbe járni és sok-sok mások által készített finomságot is megkóstolni. Az ilyen „gasztrotúrák” után pedig újabb élményekkel gazdagodva szívesen kísérletezgetek saját konyhámban.

Kiadós ételek Szilvia konyhájából

Boldog vagyok, ha a családom és a barátaim jóllakottan és elégedetten távoznak tőlem. Lassan 2 éve kezdtem gasztroblogom írását, amit azóta is nagy szeretettel és odaadással szerkesztek. Mára az életem részévé vált, és blogom követői lettek a második családom.

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!