Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A hét szakácsa: Zsanna

E heti kiemelt szakácsunk, Zsanna, alias Zsuzsanna szerencsésnek mondhatja magát, konyhai szaktudásukkal családja nőtagjai, sőt nagypapája is inspirálták, segítették.

Gyermekkorom óta kóricálok a konyhában, gyakran „segítettem” az Anyukámnak és a Nagyinak is. Sőt én voltam az egyetlen, akivel a Nagypapa szívesen főzött, mivel csak én voltam hajlandó kukta módjára „a nagy séf” keze alá dolgozni, mindent tökéletesen előkészíteni és utána rendet tenni.

Az Anyukám fantasztikus háziasszony, hagyománytisztelő, ugyanakkor rendkívül kreatív. Mellette észrevétlenül tanultam meg, mit és hogyan készítsek el, hogyan legyek magam is jó háziasszony.

Idénylevesek Zsanna konyhájából

A Nagypapám aktív éveit a vendéglátásban töltötte, sok érdekes történetet mesélt, mesél még ma is (nem csak nekem, hanem néha újságíróknak, történészeknek is). A drága Kisöreg (89 éves elmúlt) a vendéglátás egy kihalófélben lévő ágát képviseli, barátaival emlékkönyvet készítenek, melyre a Vendéglátóipari Múzeum igényt tart. Gondolom, mondanom sem kell, régimódi anekdotáit mindig tátott szájjal hallgatom.

Étkezz zöldségesen Zsannával!

Szeretek főzni (na és persze enni is), finom ételekkel és süteményekkel örömet szerezni, mosolyt csalni a barátaink és a családtagok arcára. Szívesen próbálok ki különleges recepteket is (természetesen ez nem arat kivétel nélkül mindig osztatlan sikert).

Gimnazista korom óta karácsonyra aprósüteményekkel és tojás-, illetve csokilikőrrel lepem meg a családot, ez immár hagyomány.

A következő nemzedék képviseletében, újabban a hatéves kisfiam sertepertél a konyhában, amikor főzök – lehet, hogy egyszer séf lesz?

Sütikavalkád Zsannától

Egyik kedves konyhai emlékem, mikor gyermekkoromban (lehettem vagy 7-8 éves) karácsonyra készülve a Nagyival bejglit sütöttünk. Én is kaptam egy darabka tésztát, melyből két icipici bejglit készítettem (nem voltak nagyobbak 10 centiméternél, amikor kisültek). Lelkesen méricskéltem, hogy a mákosat és a diósat is szépen el lehet osztani annyi felé, ahányan a családban vagyunk, hogy mindenki megkóstolhassa az én nagy műveimet.

Eljött a karácsony, az asztalra kerültek az én különleges minibejglijeim is, de mielőtt felvághattuk volna, az egyik kedves nagybátyám két harapással felfalta őket. El voltam keseredve, egészen addig, míg meg nem dicsért, milyen ügyes vagyok.
Nos, azóta sem lehet kitenni a szűröm konyhából...

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!