Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Higiénia mindenek felett: ezeket a lépéseket véletlenül se hagyd ki, ha takarítasz!

Valószínűleg egy picit most mindenki átgondolja az otthoni higiéniás szokásait. Takaríts alaposabban, segítünk, hogyan csináld! 

Az első és legfontosabb, hogy saját, személyes higiéniás szokásainkat vegyük komolyabban: mossunk kezet alaposan, ha tehetjük, maradjunk otthon, dolgozzunk otthonról, ha kimozdulunk, használjunk szájmaszkot és kesztyűt, valamint tartsuk az egy méteres távolságot. Mindenképp használjunk sűrűn szappant, és mossunk alaposan, kb. 30 mp-ig kezet, ha erre éppen nincs lehetőségünk, akkor kézfertőtlenítőt!

Mit tehetsz a lakásban? 

Otthon a kilincseket, kapcsolókat folyamatosan fertőtlenítsd tisztítószerrel, de a konyhapultot se hagyd ki a szórásból. Univerzális tisztítószerrel és antibakteriális fertőtlenítőszerrel csont nélkül ütöd ki a baktériumokat. Szakemberek szerint a legjobb, ha kétszer is áttörlöd az adott felületeket.  
 

Milyen tisztítószereket használj? 

Ha egy mód van rá, akkor az OTH nyilvántartásában szereplő tisztítószereket használd az otthonod teljes fertőtlenítéséhez. A fertőtlenítő szerek hatásspektruma (pl. „baktérium-, vírus-, gomba- és algaölő hatással is rendelkezik”) a készítmény jelölésén megtalálható. A címkén feltüntetésre kerül még az OTH által a terméknek adott engedélyezési vagy regisztrációs szám, a gyártási tétel száma vagy jelzése, és a lejárat ideje is.
 
Ne feledd! a fertőtlenítés lényege, hogy olyan fizikai vagy kémiai módszereket alkalmazz, melyek a környezetedben lévő mikroorganizmusokat – közöttük a betegséget okozó mikrobákat is – elpusztítják, vagy csíraszámukat drasztikusan csökkentik, ezáltal megállítva a fertőzések terjedését. Ezért fontos a fertőtlenítőszer kiválasztásakor, hogy a szer a megfelelő anti-mikrobiális hatásspektrummal rendelkezzen.
 
 
Fontos, hogy kövesd a címkéken lévő utasításokat, és úgy tartsd be, ahogy le van írva, így tudod a legbiztonságosabban és leghatékonyabban használni. 
A fertőtlenítő és az alkohol is tökéletes kombináció. Győződj meg arról, hogy a fertőtlenítő oldat legalább 70% alkoholt tartalmaz!
 

 

Mi van a szőnyegekkel, kárpitokkal? 

Ha szeretnéd a szőnyegeket, függönyöket is átmosni, mindenképp gőztisztítóval tedd vagy az EPA által jóváhagyott vegyi anyagot hívd segítségül. A fertőtlenítő termékeken feltüntetik, hogy alkalmas vagy sem szövetekre. 
 
 
Ne feledd: mindig viselj kesztyűt a felületek tisztítása és fertőtlenítése közben! 

 

Ez is érdekelhet: 

 
 
 
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!