Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hihetetlen! - itt az ehető héjú banán

Forradalmian új gyümölcsöt fejlesztettek ki japán kutatók.

Végre nem kell attól tartani, hogy banánhéjtól fog bűzleni a szemetesünk, vagy hogy keserűen harapunk rá az édes banánra rakódott héjszálakra. Japán tudósok kifejlesztettek egy olyan banánt, ami mindenestül elfogyasztható. A gyümölcs neve Mongee, ami a japán szlengben „hihetetlent” jelent.

A banánokat speciális környezetben kezdik el termeszteni, mínusz 60 Celsius-fokban, majd a megfelelő pillanatban átültetik őket. A nagy hőmérséklet-változásnak köszönhetően a banán gyors növekedésnek indul, melynek következtében a héj nem erősödik meg, körülbelül olyan puha lesz, mint az uborkáé.

Többen is megkóstolták már a gyümölcsöt. A tesztelők elmondása szerint a banánnak tényleg nagyon vékony héja van, és nagyon intenzív, trópusi íze, mint egy ananásznak. Nem csoda, hiszen édesebb is a hagyományos társánál: míg a sima banánban 18,3 gramm cukor van, addig az ehető héjúban 24,8 gramm

A gyümölcs egyelőre csak Japánban kapható, így sokat kell érte utazni, ha ki akarjátok próbálni. Az ehető héjú banánnak ráadásul elég borsos ára van, egy darab 5,75 dollár, körülbelül 1436 forint.

Ezeket olvastad már?

via Delish

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!